SPOR-Sıra Yunanistan’da

2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda yarın Yunanistan ile karşılaşacak olan A Milli Takım, günü akşam yaptığı tek antrenmanla tamamladı. Ankara Spor Salonu’nda Baş Antrenör Bogdan Tanjevic yönetiminde yaklaşık iki saat süren idmana Millilerimiz, ısınma hareketleriyle başladı. Daha sonra iki grup halinde taktik çalışması yapan Ay-Yıldızlılar idmanı şut çalışmasıyla tamamladı. Antrenman sırasında Yunanistan maçına hazır olduğu gözlenen Millilerimizin, oldukça keyifli olduğu dikkat çekti. Antrenmanın ardından A Milli Takım oyuncuları ile teknik kadro Yunanistan maçıyla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.

A Milli Takım Baş Antrenörü Bogdan Tanjevic Yunanistan karşısında sahaya kazanmak için çıkacaklarını belirterek, “Geçen sene Avrupa Şampiyonası’nda oynadığımız karşılaşmanın rövanşı olacak. Oyuncularım kazanacağımıza inanıyor. Enerjimizi bütün maça yayabilirsek, bu büyüleyici atmosferde maçı kazanabiliriz. Ribauntlarda rakibin üstünlük kurmasına izin vermememiz gerekiyor” dedi.
Yunanistan maçı öncesinde Ay-Yıldızlıların son durumunu değerlendiren Milli Takım Menajeri Harun Erdenay ise, şunları söyledi:
“Takımızın morali ve motivasyonu çok iyi. Ankara’da grup liderliğini hedeflemiştik. Her maça ayrı bir önemli çıkıyoruz. Yarın karşılaşacağımız Yunanistan gerçekten çok tehlikeli bir ekip. Yunanistan bence Avrupa’nın en iyi kısa oyuncularını kadrosunda barındırıyor. Skor yükü yüksek olan bir takım olduğu için önlemlerimizi aldık. Sahaya mutlaka kazanmak için çıkacağız. Geçen yıl rakimize Avrupa Şampiyonası’nda kaybetmiştik. Yarın rövanşı alacağımıza inanıyorum.”

Milli Takımlar İdari Menajari Barboros Akkaş ise Yunanistan maçı öncesinde her şeyin yolunda gittiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:
“Takımdaki atmosfer şuan çok iyi durumda. Bütün oyuncular mücadele ettiğimiz zaman neler yapabileceğimizin farkındalar. Ankara’daki maçlarımızda başkentli basketbolseverler bizleri yalnız bırakmayıp tribünleri dolduruyorlar. Ankaralı basketbolseverler basketbolu çok iyi bilen bir seyirci. Çünkü nerede tepki verip nerede destek vermesi gerektiğini çok iyi biliyor. Seyircimiz 6. adam görevimini fazlasıyla yerine getiriyor. Şampiyonadan önce bütün maçlara final havasında çıkacağımızı söylüyorduk. Şu anda da öyle oluyor. İlk iki maçı kazandık. Rusya karşısında inanılmaz savunma yaptık. Yarın Yunanistan karşısında da en az Rusya maçındaki kadar savunma yapacağız. Sahadan galibiyetle ayrılacağımıza inanıyorum. Bunun için teknik kadro ve oyuncuların inancı tam.”

Kaptan Hidayet Türkoğlu Yunanistan maçının grup liderliği için oldukça önemli olduğunu vurgulayarak, “Şu anda iyi durumdayız. Yunanistan karşısına grupta iki maçımızı da kazanmış olarak çıkacağız. Seyircimizin desteğiyle iyi bir basketbol oynayarak karşılaşmayı kazanmak istiyoruz. Yunanistan’ın iki önemli oyuncusunun cezası bizim maçımızla birlikte bitiyor. Söz konusu iki oyuncuda önemli isimler. Geçen sene Yunanistan ile oldukça çekişmeli bir maç oynadık. Yarın ki karşılaşmada da aynı mücadeleyi göreceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.