AKTÜEL-Hasan Polat son yolculuğuna uğurlandı

1954-57 ve 1970-76 yılları arasında Futbol Federasyonu Başkanı olarak Türk futboluna önemli hizmetleri bulunan ve iki gün önce vefat eden Polat’ın naaşı, Teşvikiye Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Hasan Polat son yolculuğuna uğurlandı. Teşvikiye Camii’ndeki törene Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, İstanbul Gençlik Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Beşiktaş Kulübü Başkan Vekili Erdoğan Toprak, yönetim kurulu üyesi Orhan Saka, eski TFF Başkanı Haluk Ulusoy, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı, TFF Genel Sekreteri Ahmet Güvener, TFF Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl, spor camiasının önde gelen isimleri, Polat’ın ailesi ve yakınları katıldı. 1919’da Trabzon’da doğan Polat; Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Harp Okulu takımları ile Milli Takım’da forma giydi. 1957-60 yılları arasında Trabzon milletvekilliği görevinde de bulunan Hasan Polat, 1964-65 yılları arasında da Gençlerbirliği Kulübü başkanlığını üstlendi.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Hasan Polat’ın vefatı için “Çok değerli bir büyüğümüzü kaybettik” yorumunu yaptı.

Hasan Polat’ın, babasının arkadaşı olduğunu ve kendisine ‘Hasan Amca’ diye hitap ettiğini kaydeden Özak, “Çok yönlü, çok iyi bir insandı. İyi bir futbolcu, iyi bir siyasetçiydi. Trabzon’a çok faydaları oldu. Çok zor bir dönemde Futbol Federasyonu başkanlığı yaptı. Sporumuza çok şey kattı. Hasan Polat, hepimize örnek olmuştur. Çok üzgünüz. Allah geride kalanlara sabır versin” ifadelerini kullandı.

TFF Başkanı Mahmut Özgener ise Hasan Polat’ın futbola çok önemli katkılar yaptığını anlatarak, “Zor bir dönemde başkanlık yaptı. Kaybından büyük üzüntü yaşadık. Nur içinde yatsın” dedi.

Beşiktaş Kulübü Başkan Vekili Erdoğan Toprak da “Çok değerli bir insanı kaybettik. Türk sporuna büyük hizmetler verdi. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.