SPOR-Şimdi de sıra şampiyonada…

Beşiktaş’ın da sponsoru olan Ülker Grubu, yeni bir projeye imza attı. FIBA ve Türkiye Basketbol Federasyonunca ‘2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’ çerçevesinde düzenlenen ‘Children of the World-Dünya Çocukları 2010’ projesi kapsamında 5 kıtayı temsilen 60 çocuk, Ülker’in Topkapı’daki çikolata fabrikasını gezdi. Yıldız Holding Yönetim Kurulu üyesi ve Ülker Grubu Başkanı Ali Ülker, basketbol topu eşliğinde yaptığı konuşmasında, bugün konularının basketbol olduğunu söyledi. Ülker, kurucuları ve onursal başkanları Sabri Ülker’in ‘Dünyanın neresinde olursa olsun, herkesin mutlu bir çocukluk geçirmeye hakkı vardır’ sözlerinden hareket ettiklerini ve bunu için çalıştıklarını belirtti.

Spor ve aktif olmanın herkes için çok önemli olduğunu ifade eden Ülker, ‘Bugün basketbol ile ilgili farklı bir olayı gerçekleştiriyoruz. Ülker’in sponsorluğunda 110 farklı ülkeden 220 çocuk Türkiye’de. Ülker 110 ülkeye ihracat yapıyor. 65 yıldır insanların, çocukların mutlululuğu için yaşıyoruz’ diye konuştu.

Ülker, şirket olarak altyapılara çok önem verdiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

‘Geleceğin sporcularını yetiştirme arzusu içerisindeyiz. Özellikle çocukların aktif bir hayat tarzını benimsemelerini istiyoruz. Sporun kişisel gelişimde, kişilik gelişiminde ve sağlık konusunda etkili olduğunu biliyoruz. Bunun için altyapıları ve genç sporcuları desteklemeye devam etme kararlılığındayız. Ben de bir dönem aktif olarak basketbol oynadım, herkese de tavsiye ediyorum. Takım olmak, bir arada olmak çok güzel, kazanmak her zaman için önemli değil, kaybetmek de var sporda. Ancak sporcu kimliği çocukların gelişiminde önemli rol oynuyor.’

Ülker’in yaz boyunca altyapılar için ‘Futbol Okulları’na devam ettiğini aktaran Ali Ülker, ‘Biz geleceğin Milli Takım Oyuncularını yetiştirmeyi de hedefliyoruz. Bu tür okullarla, federasyonla ve beden terbiyesi ile yaptığımız ortak projelerle Türkiye’de sporun altyapıda yaygınlaşmasını, daha fazla gencin sporla buluşmasını destekliyoruz’ dedi.

Çocuklar, daha sonra galoş, bone ve önlük giyerek fabrikayı gezdi.

Yetkililerin bilgi verdiği çocuklar, gezinin ardından fabrika içerisinde bir masa üzerinde hazırlanan çeşitli çikolataların tadına baktı.