AKTÜEL-Pakistan’a büyük yardım

Büyükşehir Pakistan’a yardım ekibi gönderiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sel felaketine maruz kalan Pakistan’a yardım ekibi gönderiyor. Bölgeye gidecek ekip ihtiyaçları belirledikten sonra yardımlar bölgeye sevk edilerek dağıtımı sağlanacak. Yapılacak yardım çalışmaları Kızılay ile koordineli yürütülecek. Bölgeye; doktor, teknisyen, sağlık memuru, ilaçlama ekibi, mühendis, elektrikçi, sondaj ekibi, tamir ekibi gönderilecek. Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Dereli Başkanlığı’nda oluşturulan ekip, İlçe Belediye Başkan yardımcılarıyla koordinasyon toplantı yaptı. Toplantısı yardımların toplanması, hazırlanması Kızılay ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi depolarına teslimi kararlaştırıldı. Gelen bilgiler doğrultusunda yapılan toplantıda Pakistan’da sele maruz kalan vatandaşların en çok sağlık, gıda ve yemek kabına ihtiyacı olduğu belirlendi. Pakistan halkının yemek yiyecek kapları dahi olmadığı; özellikle alüminyum tabak, kaşık, çatala ve tencereye büyük ihtiyaç doğulduğu belirtildi. Giyecek konusunda da büyük sıkıntı yaşanan bölgeye talep doğrultusunda yöresel giysilere yakın giysiler gönderilecek. Bölgede pantolon ceket, kalın kazak gibi giysiler kullanılmıyor. Ayrıca kullanılmış eşya yardımı da kabul edilmeyecektir. Giyecek konusunda da büyük sıkıntı yaşanan bölgeye talep doğrultusunda yöresel giysilere yakın giysiler gönderilecek. Bölgede pantolon ceket, kalın kazak gibi giysiler kullanılmıyor. Ayrıca kullanılmış eşya yardımı da kabul edilmeyecektir.

PAKİSTAN’DA SEL MAĞDURLARININ İHTİYAÇ LİSTESİ

a) GİYECEK

1) Elbise (İnce kazak, gömlek, iç çamaşırı)
2) Ayakkabı, terlik.
3) Çocuk Giysileri
4) Çocuk Bezi

b) GIDA

1) Süt Tozu
2) Paket Bisküvi
3) Çay
4) Şeker
5) Makarna
6) Pirinç
7) Bulgur
8) Bakliyat
9) Un
10) Sıvı Yağ
11) Hazır Çorba
12) Tuz

c) EKİPMAN

1) Dalgıç Pompa
2) Fırın
3) Zodyak Bod
4) Jeneratör
5) Çadır
6) Battaniye
7) Temizlik Malzemesi
8) Mutfak malzemesi(ucuz) Tencere, tabak, çatal, kaşık, bıçak
9) Kazma, kürek, süpürge, El arabası
10) Su Hortumu
11) El Feneri
12) Pil

d) SAĞLIK MALZEMELERİ

Özellikle; ishal, kusma, cilt hastalıkları sel sonrası oluşabilecek sağlık problemlerinin tedavisine yönelik aşağıda belirtilen gruplardaki ilaçlar temin edilecek.

1) Dezenfekte ilaçlar.
2) Tıbbi İlaçlar(Antibiyotik)
3) Klor
4) İlaçlama Cihazı

e) PERSONEL

Bölgeye daha sonra gönderlecek personelin sayısı çalışmalar neticesinde tam netlik kazanacak. Yardım personeli tek tip elbise giyecek.

1) Sağlık Personeli

a. Doktor (Çeşitli branşlarda)
b. Hemşire
c. Sağlık Memuru
d. Eczacı

2) Teknik Ekip

a. Elektrikçi
b. Makineci
c. İtfaiyeci
d. Aşçı
e. Marangoz
f. Araç tamir ekibi

3) İlaçlama Ekibi (5 kişi)

4) Sondaj Ekibi (5 kişi)

İlçe Belediyeleri yapacakları yardımları aşağıda belirtilen adreslere teslim edebilirler.

İlçe Belediyeleri yapacakları yardımları aşağıda belirtilen adreslere teslim edebilirler.