Turistik seyahat

Schuster için iyi bir hazırlık maçı oldu. İlk maçtaki 2-0’lık skor Helsinki’deki maçın havasını almış, Beşiktaş turu da kapmıştı. Schuster için iyi bir hazırlık maçı oldu. Her ne kadar zemin suni çimse de, Guti’nin takıma alışması açısından iyi bir hazırlık maçı diyebiliriz. Dün gösterdi ki; Guti’nin performansı, Necip, Ernst ve Aurelio üçlüsünden ikisi arkasında olursa artacak. Aksinde sıkıntı yaşaması içten bile değil. Çünkü bu bölgede Beşiktaş’ın biraz ısırması lazım. İki lig maçı ve UEFA Avrupa Ligi maçları da dahil olmak üzere, Schuster defansta da mutlaka istikrarı sağlaması lazım. Bu bölgede çok oynamaması gerekir. Büyükşehir Belediye maçında Zapo’yu yanında oturttu ve sıkıntı yaşadı. Ve Ekrem Dağ… İş ahlakına, çalışmasına, sahadaki emeğine laf söyleyen çarpılır. Ancak Beşiktaş’ın ideal sağ beki mi derseniz, asla! Schuster, Ekrem’in emeğinin karşılığını mutlaka verecek ve bir yerde değerlendirecek. Ama bu yer sağ bek mi olmalı tartışılır.

Necip’i attığı golden dolayı alkışlıyorum. Bu tür golleri yıldız takımdan beri devamlı atıyor. En az 20 tanesini ben izledim. Ancak dün rüştünü yeniden ispatladı. Güzeli aramayı bıraksın, basiti yapsın. Fuzuli işlere kalkıyor. Siyaha verip kurtulması gerekirken, suni çim sahada fazla riske girdi. Bu sahalara dikkat etmek lazım, sakatlık yaşanabilir. Sakatlanmadan ve gruplara ceza almadan girmek, yani bu dönemi hasarsız atlatmak Beşiktaş’ın şansı…

Dün geceki Guti’yi izliyoruz gözümüz 10 numara görüyor. Guti’nin işi belli, forvetin arkasında Quaresma ve Bobo’ya servis yapmak. Bunu da layıkıyla yerine getiriyor. Giden gitti artık konuşmak yersiz ama ne Delgado, ne de 10.5 numara Tabata bu bölgenin adamı değildi!

Ve son sözüm taraftara… Nihat’ın nüfus kağıdında TC yazıyor diye bu kadar eleştirmeye hakkınız yok. Aldığı para da hiç kimseyi ilgilendirmez. Alan da memnun, veren de memnun. Hiç olmazsa kendi çocuğuna gidiyor. Biraz daha anlayış göstermek gerekiyor.