SPOR-İnönü stadı hasarlı başladı

26 Ağustos 2010Yaz boyunca düzenlenen aktiviteler, UEFA Avrupa Ligi play-off karşılaşmaları ve milli takım antremanları üst üste gelince İnönü Stadı Süper Lig’e hasarlı olarak başladı. Seon transferlerini yüzleri güldürdüğü Beşiktaş’ta stad Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre ilgi bekliyor.
Sezona bomba transferlerle başlangıç yapan Beşiktaş’ta yüzler bu sefer de stat zemini yüzünden gülmüyor. Kadrosuna Quaresma, Guti gibi dünyaca ünlü oyuncuları katan siyah beyazlılar zemin nedeniyle futbolcularını da risk altına sokuyor.
Platform da kurtaramadı
Beşiktaş’ın 17 Ağustos’ta Helsinki ile oynadığı maçta İnönü Stadı’nın zemini futbolcuları ve görenleri çok şaşırtmıştı. Zemin nedeniyle hem dışardan hem de kendi oyuncularından tepki gören kulüpte yaşanılan bu sıkıntı en çok da haziran ayında düzenlenen dünyanın en önemli metal müzik festivali olan Sonisphere’e bağlanıyor. Yaklaşık 50.000 kişinin ağırlandığı ve 3 gün boyunca süren festivalde çimlerin üzerinin platformla kapatılmış olması bile bu sorunu engelleyemedi. Festival ile başlayan hasar, UEFA Avrupa Ligi play-off turu müsabakaları, milli takım antrenmanları ve aşırı sıcaklar nedeniyle katlanarak arttı. Bu yoğun günlerin ardından Süper Lig’in başlaması ve aradaki zaman darlığı nedeniyle yapılan iyileştirme çalışmaları da sonuç vermeyince İnönü Stadı bugünkü halini aldı.
Sadece İnönü değil
Ancak yine de Beşiktaş, İnönü Stadı’nı Kasımpaşa’nın kullanımına açmaktan çekinmedi. Kasımpaşa-Buca karşılaşmasının ardından Yılmaz Vural, golsüz biten maçın skorunu stat zeminine bağladı. Kulüp içinde ve dışındaki herkesin ortak görüşü ise para için stat kiralamanın yanlış olduğu yönünde… Aslında İnönü Stadı’nın bu durumu işin sadece en çok görünen kısmı. Çünkü özellikle Süper Lig’in üst sıralarında yer alan takımların stat zeminleri hiç de iç açıcı görünmüyor.

Sinan Vardar

“Maalesef saha adeta bir tarla gibi. En kısa sürede bu sorunu çözmeliyiz.”

Yılmaz Vural

“İnönü Stadı’nın zemini futbol oynamaya uygun değildi. Bu statta iki tane konser verildi diye zeminin bu kadar bozulmaması gerekiyordu.”

Guti

“Uzun bir dönemdir böyle bir saha görmedim. Burada top oynanmaz. Ancak patates yetişir.”