AKTÜEL-İDOBÜS taksicileri üzüyor

Haziran ayından bu yana İDO’nun Yenikapı İskelesi’nde hizmet veren ve en uzak noktaya bile 5 liraya taşımacılık yapan İDOBÜS’lerin işlerini büyük ölçüde engellediğini öne süren İstanbul Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanvekili Semih Kaçanoğlu taksicilerin tüm sorunlarının çözümsüz kaldığını söylüyor. Semih Kaçanoğlu, akaryakıta sürekli zam gelse de taksi ücretlerinin aynı oranda artırılmadığından yakındı. Aylardır çözüm bekledikleri birçok sorunun Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gözardı edildiğini savunan Kaçanoğlu, zam, araç sigortası, ruhsat harcı, BAĞ-KUR, durak ve korsan taksi gibi sorunlarının çözülmesi için aylardır sabırla beklediklerini söyledi.

Kaçanoğlu, ekmeklerinin dolaylı yollarla ellerinden alınmaya çalışıldığını, böyle devam ederse 18 bin takside çalışan 40 bin şoförün direksiyon bırakabileceğini, bunun da İstanbul için büyük bir kaos oluşturacağını ifade etti.

Korsan taksiler, araç masrafları, can güvenliği ve kent içi ulaşımda yapılan yeni düzenlemeler dolayısıyla taksici esnafın zor duruma düştüğünü belirterek, ‘Bugüne kadar kimseyi üzecek, kıracak bir şey yapmadık ama bizi direksiyondan inmeye de mecbur etmesinler’ dedi.

Haziran ayından bu yana İDO’nun Yenikapı İskelesi’nde hizmet veren ve en uzak noktaya bile 5 liraya taşımacılık yapan İDOBÜS’lerin işlerini büyük ölçüde engellediğini öne süren Kaçanoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle sunulan bu hizmetin, Aksaray’daki taksi duraklarında geçimini sağlayan 600 esnafı mağdur ettiğini ileri sürdü.

Taksici esnafın artık uzun mesafeye gidecek müşteri bulamadığını ifade eden Kaçanoğlu, ‘Arkadaşlarımız, İDOBÜS yüzünden ailelerine ekmek götüremiyor’ dedi.