AKTÜEL-Muhtarların hizmet alanı daraldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın İstanbul’daki muhtarlara verdiği iftar yemeğine katılan Bakan Yıldırım, teknolojik gelişmeler nedeniyle muhtarların hizmet alanlarının daraldığını belirterek, “Vatandaşın dert babası bu müessesenin yeniden elden geçirilmesi bir zorunluluktur” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sütlüce Haliç Kongre Merkezi’nde muhtarlara bir iftar yemeği verdi. Yüzlerce muhtarın bir araya geldiği geceye Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu ile Büyükşehir Bürokratları da katıldı.
İftarın ardından bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, bakanlık olarak yaptıkları hizmetleri anlatarak, muhtarların sorunlarını bildiklerini belirterek, teknoloji geliştikçe, adrese dayalı kent sistemi, e-devlet gibi uygulamaların muhtarlardan bire bir hizmet almayı giderek azalttığını, bunun da muhtarların bu işi yapmaktaki şevkini kırdığını söyledi. Sistemle çatışmak yerine uyum sağlamanın daha mantıklı olduğunu, muhtarları yeni düzene uyumlama yönünde hükümetin projeleri bulunduğunu anlatan Yıldırım, “Bakanlık olarak muhtarlıkların aynı zamanda birer PTT şubesi gibi de hizmet vermesi ve yaptıkları ne kadar işlem varsa o kadar ilave hizmet bedeli ödenmesi projesini başlattık. Ancak bu pilot projeye beklenen ilgiyi bulamadık. 1,5 asırlık bir müesseseyi mutlaka yaşatmalıyız. Buna mecburuz. Vatandaşın dert babası bu müessesenin yeniden elden geçirilmesi bir zorunluluktur” diye konuştu.
“Muhtar Masası sorunları çözüyor”
İftarda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da muhtarların halkla en uç hizmet noktalarında temas halinde olan, halkın sorunlarını bire bir dinleyen sorumlular olduklarını vurgulayarak, “Her birimiz burada İstanbul’un geleceğini hazırlıyoruz. İstanbul’da yaşayan insanlarımızın mutluluğunu oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.
İstanbul’da yaşamak büyük bir ayrıcalık olmasına karşın, halk hizmetle sorumlu kişilere de ağır görevler yüklediğini vurgulayan Topbaş, Büyükşehir Belediyesi’nde muhtarlara hizmet veren 113 nolu masayı kurduklarını, muhtarların aktardıkları sorunların bu birim aracılığıyla çözüldüğünü kaydetti. Topbaş, “Kurduğumuz bu masanın ne kadar işe yaradığını bugün bir kez daha gördüm. Geçmiş yıllarda muhtar iftarlarında bana yüzlerce sorunla ilgili dosyalar verilirdi. Bu iftarda sadece birkaç dosya aldım” diye konuştu. Haliç Kongre Merkezi’nin Haliç’e bakan avlusunda gerçekleştirilen iftara yaklaşık 1.500 kişi katıldı.