SPOR-100 Bin formaya Dünya Yıldızı!

Hesap ortada… Eğer 100 bin Beşiktaşlı 14 numaralı Guti formasını Kartal Yuvası mağazalarından satın alırsa, İspanyol süperstarın bir yıllık ücretini taraftarlar şimdiden karşılamış olacak.

Bu da yeni yıldızların yolunu açacak. Beşiktaş Yönetimi, Guti gibi bir dünya yıldızını kulübe kazandırmasının yanı sıra, bu transferi düşük bir maliyetle de gerçekleştirmeyi başardı. Yıldırım Demirören ve yönetimi, bonservis ücreti ödemediği Guti’ye futbol dünyasında mâkul sayılabilecek bir ücret sayılan senelik 2.7 milyon Euro’ya imza attırdı. Guti gibi bir yıldızın transferinin ardından Beşiktaşlı taraftarlar da Kartal Yuvası mağazalarına akın ettiler ve 14 numaralı formalarını satın almaya başladılar.

Taraftar isterse…
Vergiler, masraflar ve dükkanların giderleri gözönüne alındığında bir formadan kulüp yaklaşık yarı yarıya kar edebiliyor. Böylece yaklaşık 100 bin formaya, Beşiktaş İspanyol süperstarın bir senelik tüm maliyetini karşılayabiliyor. Bu noktada iş, dünyaca ünlü futbolcuları Siyah-Beyazlı renklerle görmek isteyen taraftarlara düşüyor… Bu arada geçen sezon sadece 132 bin forma satabilen Beşiktaş, ezeli rakiplerinin çok gerisinde kalmış ve ciddi bir ekonomik kaynaktan olmuştu.