SPOR-Guti Beşiktaş’ta

Avrupa transfer piyasasını sarsan Beşiktaş, Ricardo Quaresma’dan sonra Real Madrid’in efsanelerinden Guti’yi de dün akşam İstanbul’a getirdi. Muhteşem bir törenle karşılanan İspanyol yıldız, “Takımını tutkuyla seven taraftarlar için oynayacağım” diyerek tribünleri şimdiden havaya soktu.

Bernd Schuster önderliğinde yıldızlarla donatılmış bir kadro oluşturmayı hedefleyen Beşiktaş yönetimi, Ricardo Quaresma’dan sonra bir başka dünya yıldızı Guti Hernandez’i de Türkiye’ye getirdi. İki yıllık sözleşme yapılan İspanyol futbolcu dün akşam saatlerinde Başkan Yıldırım Demirören’in özel uçağıyla İstanbul Atatürk Havalimanı’na indi. Demirören, transfer komitesi üyeleri Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu ile birlikte Türkiye’ye gelen İspanyollar’ın efsane oyuncusu için Çarşı grubu önderliğindeki taraftarlar tarihi bir karşılama töreni düzenledi.

Kariyerinin ilk transferi
1986’dan bu yana Real Madrid çatısı altında olan ve kariyerinde ilk kez başka bir kulübe transfer olan Guti, aprondan çıkışta Beşiktaş forması giyerek kendisini karşılamaya gelen kalabalığın önüne çıktı. Siyah-Beyazlı taraftarların, “Şampiyon yap bizi” tezahüratları eşliğinde omuzlara aldığı Guti, havalimanından konaklayacağı otele götürüldü.

Yıllık 2.7 milyon Euro alacak
Kısa bir açıklama yapan İspanyol oyuncu, “Beşiktaş’a ve İstanbul’a geldiğim için çok mutluyum. Beşiktaş taraftarının ne kadar tutkulu olduğunu biliyorum. Takımını tutkuyla seven taraftar için oynayacağım” dedi. Öte yandan İMKB’ye yapılan bildirimde, Guti’ye yıllık 2.7 milyon Euro ödeneceği açıklandı.