AKTÜEL-Teslim olmaya giden Çetin Doğan’a gözaltı

Polisler, Balyoz sanığı eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Doğan’ı, teslim olmak için İstanbul’a gelmek üzere gittiği Bodrum Havalimanı’nda gözaltına aldı. ‘Balyoz Darbe Planı’ davasının görüleceği İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nce haklarında yakalama emri çıkarılan 102 sanıktan eski 1’inci Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, İstanbul’a gitmek üzere geldiği Bodrum Milas Havalimanı girişinde İstanbul’dan gelen polis ekibi tarafından gözaltına alındı. Polisler eşliğinde uçakla İstanbul’a götürülen Doğan, emniyete değil hastaneye gitti.
Bodrum’un Gümbet Mahallesi’ndeki yazlığında eşi Nilgül Doğan ile 3 haftadır tatil yapan emekli Orgeneral Doğan, İstanbul’a gitmek üzere dün saat 16.30 sıralarında evinden çıktı. Doğan’ı taşıyan araca sivil plakalı 2 askeri araç eşlik etti. Doğan’ın aracı Milas Havalimanı girişinde polis ekiplerince durduruldu. Polisler yakalama kararını bildirince Doğan “Ben de İstanbul’a gidecektim” dedi. Ancak polisler Doğan’ı VIP salonuna davet etti. Bu sırada avukatlar ve ilgili savcılarla telefon görüşmeleri yapıldı. Görüşmeler uzayınca Çetin Doğan’ın bineceği uçak havalandı.
Doğan, bugün adliyeye gideceğini daha önce açıkladığını belirterek, İstanbul’a bunun için gittiğini ve polisler tarafından götürülmek istemediğini söyledi. Ancak 1 saat 15 dakika süren bekleyişin ardından Doğan polisler eşliğinde bir başka uçakla İstanbul’a getirildi. Doğan’ı gözaltına alan 4 kişilik polis ekibinin İstanbul’dan özel olarak gönderildiği belirtilirken, Doğan’ın tüm temaslarını izleyen ekibin, bilet alımının gerçekleşmesi üzerine havalimanı girişinde Doğan’ı gözaltına aldığı öğrenildi.
Bu arada, Doğan, havalimanından önce eşi Nilgül Doğan, arkadaşı Sedat Batu ve gazeteci Güneş Gürsel’le arkadaşı Hamit Tatari’nin Bodrum’daki evine gitti. Doğan ve beraberindekiler burada yarım saat kaldıktan sonra havalimanına hareket etti. Doğan’ın bulunduğu otomobilin arkasından, Tatari ’nin evindeki görevlilerce begonvil ve yasemin çiçekleri döküldü. Doğan, dostlarına uğrayarak “Allahaısmarladık” dediğini belirterek, “Bodrum ’da kaldık ve nihayet tekrar göreve çağırdılar. Görevimizin başına gidiyoruz. Ben 2003 yılında emekli olduğumu sanıyordum, meğerse emekli olamamışım, hala görev başındayım. Görevimin başına gidiyorum şimdi” diye konuştu. Nilgül Doğan da “Herkes geçmiş olsun diyor, bu kaçıncı geçmiş olsun diye merak ediyorum. İnşallah geçecek” ifadelerini kullandı.

Bodrum’dan hastaneye
İstanbul’a getirildikten sonra sağlık kontrolü için Adli Tıp Kurumu’na götürülen Doğan’a, yüksek tansiyon teşhisiyle önce İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.
Buradaki kontrollerinin ardından göğüs ağrısı şikayetinde bulunan Doğan, daha önce tedavi gördügü Dr. Siyami Ersek Hastanesi’ne kaldırıldı. Avukat Ersöz, ikinci sevk işleminin kalp krizi riski nedeniyle yapıldığını belirtti.