AKTÜEL-Heronla ilgili ses kayıtları ortaya çıktı

İnsansız hava aracı ‘Heron’ların düşürülmesinin istendiği telefon görüşmelerinde skandal diyaloglar var. MİT tarafından tespit edilen ve Genelkurmay’a gönderilen telefon görüşmesi insanın kanını donduran diyalogları içeriyor. Heron skandalını gündeme getiren Bugün gazetesi, şimdi de subayların telefon konuşmalarını yayınladı..

Batman’da konuşlu Heron’ların görüntü ve bilgilerinin çok net olduğunu belirten subayın, “Mümkünse kullanım dışı bırakmalıyız. Değilse görüntü ve koordinatlarına müdahale edilmeli” dediği görüldü.

“Geçen olayda zayiat verilmiş, bundan dolayı ciddi baskı aldım” diyen subay, konuyu ilgilisi ile görüşmesini muhatabından istiyor. Görüşmede üst rütbeli subay, astının evine gelme talebini ‘sağlıklı olmaz’ gerekçesiyle kabul etmiyor. “Bu telefona dikkat ediyorsun değil mi” diyerek uyardığı da anlaşılıyor.

Skandala adı karışan Yarbay Ç’yi gözden uzak tutmak ve soruşturmadan kurtarmak için yurtdışına gönderildiği de günyüzüne çıkıyor. Yarbay Ç. ile ile tişimin ise eşi üzerinden sağlandığı tek nik takipte anlaşılıyor. Diyaloglarda, ihaneti ortaya çıkaran MİT’e “O.. çocukları’ denilerek ağır küfürler ediliyor.

ŞİMDİ PARAYI KONUŞTURMANIN ZAMANI

Görüşmenin başlangıcında “İ…. Komutan’ olarak nitelendirilen bir subayın sorunun çözülmesi için para konuşması yapılıyor. İ…. Komutan’ın dosyasını kapatanların temiz ve iyi iş yaptığı belirtilen konuşmada ciddi risk aldığı da vurgulanıyor. “Şimdi parayı konuşturmanın zamanı” diyen subay, “Limit ne kadar?” diye sorduğu subaydan “Bu iş için her şeye değer limit problemi yok” karşılığını alıyor.

K1: En son konuştuğumuz problemin çözümünde hangi aşamaya geldik.
K2: Efendim o çok büyük ve sıkıntılı bir iş. Özür dilerim komutanım yanlış anlaşılmasın. İ. Komutanımızla ilgili değil mi?
K1: Evet.
K2: Komutanım o dönemde onu kapatanlar temiz ve iyi iş yapmışlar ve ciddi risk almışlar.
K1: Biliyorum farkındayım o zaman öyle olması gerekiyordu. Zamanımız yoktu şimdi parayı konuşturma zamanı.
K2: Limit ne kadar?
K1: Bu iş için her şeye değer limit problemi yok asıl önemli olan problemin çözülmesi.
K2: Anlaşıldı komutanım eğer limitte problem yoksa ilgili kişilerle bu işi rahat çözeriz.
2.BÖLÜM
K1: Tamam diğer konu da şu insansız hava aracı ile ilgili. Biliyorsunuz onunla ilgili daha önce görüşmüştük.
K2: Evet komutanım problem yok problem mi var?
K1: Problem şu, araç biliyorsunuz Batman’da konuşlandırıldı oradan o bölgeyi tarıyor ancak görüntü ve bilgiler çok net önce mümkünse kullanım dışı. bırakmalıyız değilse, görüntü, bilgi koordinat vesair surette müdahale edilmeli anlaşıldı mı?
K2: Evet anlaşıldı komutanım.
K1: Geçen olayda zayiat verilmiş, bundan dolayı ciddi bir baskı aldım sen bunu ilgilisi ile görüş ve konuştuğumuz çerçevede olsun tamam mı?
K2: Komutanım tamam anlayamadım. Müsaade ederseniz eve geleyim.
K1: Hayır sağlıklı olmaz o zaman tatilde görüşelim mi?
K2: Tatil yerinizde mi anlaşıldı komutanım.
K1: Bu telefon ile ilgili dikkat ediyorsunuz değil mi?
K2: Evet komutanım artık bayram sonuna kadar da kapalı olur.
K1: Hadi bayramını kutlarım.
K2: Sağ olun komutanım.
İHANETİ ORTAYA ÇIKARAN MİT’E AĞIR KÜFÜRLER
MİT’in tespit ettiği belirtilen ikinci telefon görüşmesinde de suçüstü yakalandığı ortaya çıkan subayların MİT’e ağır küfürler ettiği görülüyor. “MİT’ten o… cocukları her şeyi ortaya çıkarmışlar” diyen subay, “Selçuk nasıl böyle açık verdi biraz dikkat etsin uyarın onu” ikazında bulunuyor. Ayrıca deşifre olan Selçuk isimli subayın kirli yapı tarafından göz önünde bulundurmamak için geçici görevle yurt dışına gönderildiği de bu kayıtta yer alıyor. Konuşmada “Bazı şeyleri örtbas ettik ama zor oldu… Generallerle görüştüm yüzde 95 yurt dışı işi tamam gibi fakat pi…lerin (MİT’i kastediyor) gönderdiği o bilgiler bizi çok sakıntıya soktu” gibi itiraf ve hakaret dolu ifadeler geçiyor.
İşte Selçuk Ç.’yi kurtarma planı ve suç itirafını ortaya çıkaran ses kaydı:
K1: Ne oldu bizim Çakmaklı’nın işi
K2: Hangi?
K1: Var ya komutanım bizim Yarbay Çakmaklı.
K2: Tamam gönderdik onu beş aylık kursa.
K1: Biliyorum sıkıntılı bir iş vardı ya ne oldu o işi hallettiniz mi?
K2: Ya o bizi çok zorladı ya, onunla ilgili gelen şeyler var ya MİT’ten. MİT’ten o… çocukları p.çler her şeyi ortaya çıkarmışlar ya.
K1: Yapmayın ya
K2: B.k herifler. Vallaha Selçuk nasıl niye açık verdi Selçuk böyle biraz dikkat etsin uyarın onu.
K1: Selçuk da çok üzüldü tekrardan uyarırız onu. Sürekli tayin işi ne oldu asıl ben onun için aramıştım. Merak ediyor.
K2: Anladım merak etmeyin bazı şeyleri örtbas ettik ama zor oldu gerçi. Hani senin o tanıdıkların var ya o generaller onlarla da görüştüm yüzde 95’i yurt dışı tamam gibi fakat p.çlerin gönderdiği o bilgiler bizi çok sakıntıya soktu o… çocukları. Neyse bizi biraz daha rahatlatacak o Tokmak’ın yerine gelen Kutlu da biliyorsunuz tanıyorsunuz zaten.
K1: Evet tanıyorum.
K2:O da bizim işleri rahatlatacak. Neyse hadi sonradan görüşürüz bakalım.
K1: Neyse yüz yüze görüşürüz.