SPOR-Demirören geleceğe umutla bakıyor

“İlk kez camia olarak bu kadar tek yumruk haline gelebildiğimizi görüyorum. Bu 100. yıl ruhu birçok şeyden daha önemli. Oluşan tablonun sahaya da yansıyacağından şüphem yok, beklentim büyük” “Serdar Adalı Beşiktaş’ta futbolun patronu. Sözlerini bugüne kadar hep yerine getirdi, bundan sonra da getirecektir. Ayrıca Schuster tercihimizin de değerini her geçen gün anlamaktayız”
Geçen yıl neredeyse yüzünden düşen bin parçaydı… Taraftarıyla arası kötüydü, İnönü’de maçlara gitmiyordu, skorlar da onu çok üzüyordu. Ancak önce yönetimde, sonra teknik ekip ve şimdi de takımda yaşanan değişimler onu da değiştirdi. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören artık gülüyor, geleceğe umutla bakıyor. İşte Başkanın FANATİK’e yaptığı çok özel gündem yorumları…

‘Skorlar geçicidir’
“Hocamız ve oyuncularımız ile iyi bir ekip oluşturduk, arkası da gelecek. Maçlar kaybedilir, kazanılır… Önemli olan camianın birlik bütünlüğüdür. İlk kez bu kadar tek yumruk haline gelinebildi. 100. yıldan sonra ve aldığımız çifte kupadaki ortamın bir benzerini yaşıyoruz. Benim için önemli olan da buydu. Bu olduktan sonra arkası diğer her şey kendiliğinden gelişecek…”

‘Serdar’a sorun’
“Seçim öncesi Serdal Adalı, ‘Para ise para, yıldız ise yıldız’ diyerek manşetlere çıktı. Kendisi futbolun başındaki isim. Verdiği sözleri de bugüne kadar fazlası ile yerine getirdi. Şimdi herkes santrforu soruyor. Bana sormayın. Serdar beye sorun. O verdiği sözü tutar…”

‘Sorumlu Schuster’
“Daha ilk günden söylüyorum; eğer bunca emeğe ve maliyete rağmen başarı gelmezse sorumlusu Schuster olur! Ben bunu hocaya da söyledim yönetime de. Dedim ki eğer Schuster başarılı olursa bunu ben üstleneceğim. Başarısız olursa da Serdal Adalı ve Cengiz Zülfükaroğlu faturayı öder. O anda masadaki herkes güldü. Ama bu kez böyle olacak…”

‘UEFA’yı alabiliriz’
“Hocamız sürekli UEFA’yı kazanmaktan bahsediyor. Bunun için kadroyu yeterli görüyor. Ben de öyle. Ama Beşiktaş’ta transfer hiç bitmez. Gidenler olur, gelenler olur. Tribünlerin yeniden takımına sahip çıkması ve bizlere destek olması gurur verici bir durum. Çok zorlu üç ayrı cephede birden en büyük destekçimiz, itici gücümüz taraftarımız olacak…”

‘Ürün alın lütfen’
Lisanslı ürünlerimizde eksikler olabilir, giderilecek. Camiadan destek bekliyoruz. Sadece ürünle de değil. Her konuda bizlere maddi-manevi yardımcı olmak isteyenlere kapımız açık. En kolay şey konuşmak. Seçimlerde, kongrelerde konuyanlara işte fırsat. Beşiktaş kimsenin tekelinde değil. Ben en üst makam olarak herkesi kucaklamak için ellerimi açtım. Gelip birlik olalım, dünya kulübü olalım…”

‘Kişisel tepki değil’
“Beşiktaş olarak ne federasyona ne de kulüpler birliğine karşıyız. Kimse ile kişisel problemimiz, kavgamız, tartışmamız yok. Ancak bunları kullanıp kulübümüze karşı zarar verici yaptırımlar, gelişmeler ya da benzeri olaylar yaşanıyorsa o zaman karşılarında dimdik ayakta oluruz. Sadece adelet, eşitlit, istiyoruz. Sonuçta futbol bir spor ve bu da dostluk, kardeşlik demek. Ben Mahmut Özgener ile de Aziz Yıldırım ile de diğer başkanlar ile de küs, dargın, kavgalı değilim.”