AKTÜEL-Kılıçdaroğlu: “Halk Partisi’ni iktidar yapmak zorundayız”

CHP Genel Başkanı ”Hayırsızlara ‘hayır’ diyerek onlara ilk şamarı indirmiş olun” dedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya’da vatandaşa hitap etti. 12 Eylül’de yapılacak olan referandumla ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu: “Hayırsızlara ‘Hayır’ diyerek onlara ilk şamarı indirmiş olun. Bu ülkeyi, halkı, onurlu Türkiye’yi düşünen bir Türkiye’yi ayağa kaldırmak istiyorsak, Halk Partisi’ni iktidar yapmak zorundayız.” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, Malatya’ya gerçekleştirdiği yurt gezisi kapsamında Pütürge ilçesinde belediye tarafından yapılan Atatürk Bulvarı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, Pütürge’ye ilk kez geldiğini ifade ederek, ikinci kez başbakan olarak gelme dileğinde bulundu.

“HALKI İKTİDARA GETİRECEĞİZ”
Pütürge Belediyesi’nin sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla başarılı çalışmalar yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, ”Çünkü, o, kul hakkı yemedi, size hizmet verdi. Ben de size söz veriyorum; yeni bir anlayışla yola çıktık. Biz size hizmet etmek istiyoruz. Halk devrimini yapacağız, halkı iktidara getireceğiz” diye konuştu.

Siyasette zenginleşmeyeceklerini, daima önce halkı düşüneceklerini dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, kul hakkı yemeyeceklerini, ancak halk yetki verirse kul hakkı yiyenlerden mutlaka hesap soracaklarını söyledi.

“HALKIN AYAK SESLERİ GELİYOR”
İktidarın halkın ayak seslerini duyarak korkuya kapıldığını ileri süren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Şimdi bunlar anayasa değişikliği getiriyorlar. Niye biliyor musunuz? Daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi için değil, ‘halkın ayak sesleri geliyor, en iyisi Yüce Divan’a kendi hakimlerimizi getirelim, bizi beraat ettirsinler’ diye… Burada söz veriyorum; nereye kaçarlarsa kaçsınlar, bize yetki verin onlardan hesap soracağız.

“Referandumda ‘hayır’ verirseniz, onların kaçacak delikleri olmayacak. 12 Eylül geliyor, oyunuz inşallah hayırlı olur. Hayırsızlara ‘hayır’ diyerek onlara ilk şamarı indirmiş olun. Bu ülkeyi, halkı, onurlu Türkiye’yi düşünen bir Türkiye’yi ayağa kaldırmak istiyorsak, Halk Partisi’ni iktidar yapmak zorundayız.”