SPOR-Beşiktaş turu çok rahat geçti

İnönü’de 3-0 kazanıp Faroe Adaları’na tur vizesiyle giden Quaresma’lı Beşiktaş, neredeyse koşmadan kazandı. 90 dakikanın her anında Vikingur’dan üstün olan Kartal; Ekrem, Nihat ve Bobo’nun iki golüyle galip gelip, 3. ön elemedeki Viktoria Plzen mücadelesi öncesi sıkı bir ter idmanı yaptı!

Beşiktaş turu beklendiği gibi rahat geçti: 0-4. Futbolda şans olacak derler ya… İşte dün Beşiktaş adına her şey bu yöndeydi. Günlerdir kapalı ve aşırı rüzgarlı olan hava açtı. Hatta maç öncesi açık mağaza arayıp kalın bir şeyler satın alma peşindeydik.

Maça kısa süre kala ise güneş dikildi tepeye! Kartal’ın alışık olduğu bu hava, rakibin ise görmeye hasret kaldığı durumdu. Hal böyle olunca Kartal maça golle başladı. Daha maçın 3. dakikası içinde İsmail’in ortasına Ekrem kafayı çaktı: 0-1. Maça önde başlayan Beşiktaş, 10’da skoru açtı. Quaresma’nın ara pasında Nihat şık vurdu: 0-2…

Ev sahibi Vikingur, tıpkı geçen yıl Mustafa Denizli’nin ekibini andırıyordu: Sadece savunmayı düşünüp belki bir tane de atıp üstüne yatarız…
Böyle prestij elde edecekleri mantığındaydılar. Gücü kısıtlı olmasına rağmen, ofansif futbolu akıllarından bile geçirmediler.

Oyunu tamamen karşı alana taşıyan Schuster’in ekibi, savunmayı zaman zaman orta yuvarlakta kurdu. 32’de Delgado’nun pasında Bobo affetmedi: 0-3. Geçen sezonun ‘müthiş’ golcüsü ilk yarının bitimine bir dakika kala, Q7’nin pasında çok kolay bir vuruşla skoru belirledi: 0-4. Siyah-Beyazlı ekip ile henüz bir ayını tamamlayan Schuster, ikisi kampta ikisi A2 takımı ve iki de UEFA eleme maçı ile olmak üzere toplam altı karşılaşmada oyuncularını tartıya koydu. Her maç üstüne koyan Kartal, ilk turu geçerek, Çek rakibine de gözdağı verdi!