AKTÜEL-CHP’den çağrı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Hakkı Süha Okay, bu sabah TV8’de yayınlanan Erkan Tan ile Başkent’ten programının konuğu oldu. Tan’ın sorularını yanıtlayan Okay, AK Parti’ye yüklendi. İşte söyleşinin satır başları:

“Zaman İsrafına Gerek Yok”
12 Eylül darbesinin dayandırıldığı madde olarak bilinen, Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu’nun 35. maddesi’nin değiştirilmesi yönünde teklif verdiğini belirten Okay, “Ayıp bir madde kalmasın istiyoruz. Seçim barajını %10’dan % 7’ye indirdim. Taraflar arasında genel mutabakat sağlanırsa, meclis çalışmasıyla olacak bir iştir. Bugün komisyon toplansın, biz kürsüde söz de almayız, 5-10 dakika içinde bile biter bu iş” sözlerini kaydetti.

“Ak Parti, Topu Yine Taca Atacak”
“Mecliste parlamento çoğunluğunun kabulü ile bu yasa çıkar. Ak Parti, gelin birlikte çıkaralım demezse çıkmaz. Ak Parti’nin grup sözcüleri samimi değiller. Halk bunu zaten görüyor. Kanun teklifi versinler diyorlar ama 25 haziran 2009’da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu gitti; o zaman Grup Başkan Vekiliydi. Kendisine cevap vermediler. Yine topu taca atacaklar. Lafı uzatmayın. Var mısın, yok musun? Kıvırmayın artık” dedi.

“Darbenin Yasası Olmaz”
“Biz, teklifi Anayasa Mahkemesine götürmek için 110 imzayı bulduk ama meclisi çalıştırmak için yeterince imza toplayamıyoruz” diyen Okay, kendileri için önemli olanın, teklifin verilmesinden çok, Ak Parti sözcülerinin samimiyeti olduğunu vurguladı. Demokrasi ve darbe sözcüklerinin aynı yerde bulunmaması gerektiğinin de altını çizdi.

“Sayın Cumhurbaşkanı, Daha Kanun Eline Geçmeden, Yoldayken İmzalar”
Daha fazla zaman harcamanın gereksiz olduğuna sık sık değinen Okay, “Sayın Cumhurbaşkanı, biz imzalar mı diye düşünürken, sabaha karşı saat 2’de hakim ve savcı adaylarıyla ilgili kanun teklifini imzalamıştı. Bunu da daha yoldayken imzalayacağına eminim” dedi.

“Buluşma Siyasi Bir İçerik Taşımıyor”
Mustafa Sarıgül’ün, Deniz Baykal’ı ziyaretine değinen Okay, “Bu buluşmanın her iki taraf açısından da siyasi bir içerik taşımadığını kendileri belirttiler zaten. Onların kendi iç ilişkileridir. CHP’nin parti siyaseti ile ilgili değildir. CHP iktidar olmak için yola çıktı. Katkı verecek herkese teşekkür ediyoruz” açıklamasını yaptı.

“Biz Doğruyu Söyleyince İnkar Ediyorlar”
‘Taş atan çocuklar’ olarak bilinen düzenleme ile ilgili konuşan Okay; “Ben, yine sizin programınızda, taş atan çocuklar olayının arkasında Abdullah Öcalan saklanıyor, bu propagandadan Öcalan ve 220 terörist yararlanacak demiştim. Sayın Bakan, nereden çıkardınız bunu diye sordu. Görüyoruz ki, biz doğru söylediğimizde inkarcılık tavrı takınıyorlar” dedi.

“Ey Başbakan; Dün Yaptıkların Duruyor, Hep de Duracak”
“Bir sene önce BDP ile içli dışlı ilişkiye giren, siyasi hayatımın sonu bile olsa bu demokratik açılımı sonuna kadar sürdürürüm diyen, milleti galeyana getiren Sayın Başbakan değil mi? Siyasette yol arkadaşı seçme şansın olmuyor. CHP, MHP,BDP için ‘hayır cephesi’ dedin. MHP ile işbirliği içindeydin. BDP, Anayasa değişikliği ile ilgili bazı değişikliklere Ak Parti ile birlikte oy verdi. Siyasi söylemi söylerken, siyasetçinin geçmişine bakıp ona göre ifade edilmesi lazım. Dün orada duruyor, hep de duracak” dedi.

“Başbakan’ın Mektuptan Nemalanması Şık Değil”
Başbakan Erdoğan’ın 12 Eylül döneminde idam edilen Necdet Adalı için yazılan şiiri ve Mustafa Pehlivanoğlu’nun nişanlısına yazdığı mektubu okurken ağlamasına dikkat çeken Okay, “Duygulanabilir, doğaldır ama sömürmesi yanlış. Bu olaydan nemalanması şık değil. İdam edilen gençlerin ailelerinin, yakınlarının bu olaya karşı tepkisini gördük. Acılarının siyasete bulaştırılmamasını istiyorlar” dedi.

“Gözyaşı Edebiyatı Gişe Rekoru Kırıyor”
“Sayın Başbakan, Sakine Hanım diye birinden bahsetti. 3 çocuğu da şehit olmuş. Kadın, üç senedir Başbakan’ın yanına gidiyorum, benimle ilgilenmedi bile dedi. Şimdi bu olayın adını kullanarak siyasi bir platform oluşturuyor. Eskiden böyle Hint filmleri vardı. Gözyaşı edebiyatı gişe rekoru kırıyor” ifadesinde bulundu.