SPOR-Beşiktaş Robinho için mücadele veriyor

Robinho’yu renklerine katmak için büyük bir uğraş veren Beşiktaş’ın rakipleri eksik olmuyor. Taraftar baskısı ve ekonomik nedenlerle Katalan ekibi çekilirken, şimdi de Alman devi devreye girdi. Quaresma’nın ardından bir de Robinho’yu alarak tam anlamıyla şov yapmak isteyen ve bu amaç doğrultusunda yoğun bir çaba harcayan Beşiktaş’ın rakibi eksik olmuyor. Barcelona Kulübü, gerek taraftarının Real Madrid forması giydiği günlerden kalan antipatisi, gerekse de ekonomik yönden zor dönem geçirmesi nedeniyle Robinho transferinden çekilirken, şimdi de devreye Alman devi Bayern Münih girdi. Bernd Schuster’in, Real Madrid’deki hocalığı döneminde birlikte çalıştığı Robinho için ısrarı ve çalışmaları sürerken, Almanya’dan gelen haber yeniden sıkıntı yarattı. Bir başka ifadeyle, Siyah-Beyazlı yönetim Brezilyalı yıldız için bundan sonra Barcelona ile değil, Bayern Münih ile çekişecek.

Aslında Robinho konusunda rüzgar sık sık yön değiştiriyor. Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı’nın, “Biz teklifimizi yaptık, görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Quaresma nasıl geldiyse, o da gelebilir” sözleriyle bu iş üzerinde nasıl ciddi çalıştıklarını anlatırken, Brezilyalı’nın bonservisini elinde bulunduran Manchester City de, takımda kalmak isteyen oyuncusunu pazarlama çalışmaları içinde…

Valencia da nabız yokluyor
İngiliz ekibinin gözü Barça’daydı. Çünkü Zlatan İbrahimoviç’i almak istiyorlar ve karşılığında Robinho+20 milyon Euro teklif götürüyorlardı. Ama ekonomik kriz ve taraftar baskısıyla Katalan ekibi çekilince, bu girişim de havada kaldı. Öte yandan İspanyol ekibi Valencia’nın da, Robinho için girişimlerde bulunduğu öne sürüldü.