AKTÜEL-Kılıçdaroğlu MEB için araştırma istiyor

CHP, Milli Eğitim Bakanlığı’nın icraatların araştırılması için TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasını istedi.
TBMM Başkanlığı’na verilen önergede, milli eğitim sisteminde gerçekleştirilen art arda değişikliklerin ve sınav sisteminin öğrencilere, ailelere, eğitim sistemine ve ülke geleceğine verdiği zararların araştırılması talep edildi.

TBMM’de bir komisyon kurulması istenen önergede, “Yaşanan süreç sonunda neredeyse her sene ve bazen altı ayda bir değişen eğitim sisteminin çocuklar üzerinde, aileler üzerinde, eğitimciler üzerinde ve tüm toplum üzerinde büyük olumsuz etkiler yarattığı, maddi ve manevi zararlara yol açtığı açıktır. Bu zararları ve olumsuz etkileri araştırıp çözüm önerilerini tartışmak TBMM’nin görevidir” denildi. Önergede, şu noktalara dikkat çekildi:

“EĞİTİM SİSTEMİ ALT ÜST EDİLDİ”
“Milli Eğitim Bakanlığı 2007 yılında, OKS yerine, çok tepki çökmesine rağmen, üç aşamalı SBS’yi getirmekte ısrar etmiş ve eğitim sistemini uzman görüşü, öğrenci görüşü, veli görüşü, eğitimci görüşü almadan alt üst etmiştir.

Gelinen noktada SBS sebebiyle öğrencilerin öğrenme hevesinde büyük azalma olmuş, öğrencilerde küçük yaştan itibaren dershaneye gitmeye başlamış, dershaneye gidemeyen öğrenci gidebilen arkadaşlarından geride kalmıştır.

Akıllarda yer eden tek soru işareti SBS ile ilgili değildir. Üniversitelerde giriş sınavı da neredeyse her sene değiştirilmekte ve öğrenciler bir sonraki sene nasıl bir sınavla karşılaşacaklarını bilmemenin tedirginliği ile geleceklerine hazırlanmaya mecbur bırakılmaktadır.”

Milli eğitim sisteminde yaşanan değişikliklerin öğrenciler ve aileler üzerinde yarattığı etkilerin araştırılması için TBMM’de komisyon kurulmasını isteyen CHP, konunun tartışmaya açılmasını talep etti.