AKTÜEL-Beşiktaş Meydanı bir Kent Meydanı oluyor

Kent meydanlarının toplumsal yaşamdaki sahip olduğu büyük önemin bilinciyle, Beşiktaş Belediyesi tarafından ‘kentleri kent yapan meydanlardır’ anlayışından yola çıkarak Beşiktaş Meydanı’nın bir Kent Meydanı’na dönüşmesi sağlandı. Bu dönüşümle, modern kent anlayışının ayrılmaz bir parçası olan kent meydanlarına bir yenisi daha eklendi. Yalnızca Beşiktaşlılar için değil, İstanbullular içinde bir yaşam merkezi olan Beşiktaş artık bir ‘Kent Meydanı’na’ sahip.
Meydanın yeni haliyle ilgili gerek vatandaştan gelen görüşler, gerekse basında yer alan haberler çok olumlu. Sadece Beşiktaşlılar değil, İstanbullular da bu yeni görünümden oldukça memnun.
Tarihi dokusu korunarak yapılan yeni düzenlemelerle bir meydan görünümü kazanan Beşiktaş Meydanı; sanatsal faaliyetlerin ve kültürel etkinliklerin gerçekleştirildiği, kentliye bu anlamda imkan tanıyan, sosyalleşmesine fırsat veren bir yer oldu.

Eski görüntüsünden kurtularak modern, ferah, kentlinin nefes aldığı bir alana dönüştü. Görüntü kirliliğinin yerini, manolya ağaçları ile bütünleşmiş sokaklar aldı. Beşiktaşlılar şimdi modern bir kent meydanında dolaşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Sosyal yaşamın hayat bulduğu bir yaşam merkezine dönüşen Beşiktaş Meydanı, şimdilerde sık sık çeşitli sanatsal ve kültürel etkinliklere kucak açıyor. Sporseverlere zaman zaman dev ekranda naklen maç izleme ayrıcalığı tanıyan organizasyonlara da ev sahipliği yapan meydanda vatandaşlar keyifli akşamlar geçiriyor.

Beşiktaş Belediyesi, gerçekleştirdiği bu yenilik ve değişimle Beşiktaş Meydanı’nı bir kent meydanı kimliğine kavuşturarak halka yeniden sundu. Beşiktaşlılara ortak bir sosyal alan yarattı. Bu sosyal alanda vatandaşı buluşturarak bir kent meydanının sosyal yaşamda ne kadar önemli olduğunu göstermiş oldu.

Kentin kalbi artık Beşiktaş Meydanı’nda atıyor ve atmaya da devam edecek…