SPOR-Quaresma takıma hava getirdi

Arkadaşları ona kolay olduğu için ‘Karizma’ diye sesleniyor. Beşiktaş’a jet hızıyla uyum sağlayan Portekizli yıldız, duruşuyla, futboluyla, çalışkanlığıyla ve insanlığıyla da büyülemeye başladı. Adı Beşiktaş’la anıldığında çoğunluk, “Gelmesi zor” diyordu. Ancak yoğun görüşmeler ve uğraşlar sonucunda mucize gerçekleşti, Quaresma Siyah-Beyazlı renklere katıldı. Artık kafalarda yeni bir soru işareti vardı, “Nasıl çıkacak, kaprisli mi, tembel mi? Uyum sağlamakta zorluk çeker mi?” gibi düşünceler havada uçuşurken, Portekizli kısa sürede bunlara da olumlu yönde cevap verdi. Çünkü adeta jet hızıyla uyum sürecini atlatma eğilimi gösterdi yıldız oyuncu… 40 yıllık Beşiktaşlı gibi… İdmanlarda çok çalışıyor, aklı daima rakip kalede, arkadaşlarıyla ilişkileri de süper… Belli ki yan gelip yatmaya değil, tüm yeteneklerini ve gücünü sonuna kadar vermeye niyetli.

Takımın eskileri, yani yıllardır nice yabancı futbolcuyu yolcu edenler de Quaresma’nın farklılığını dile getiriyor. Ona yaklaşımları da, doğal olarak daha samimi ve kucaklayıcı. Özellikle takımın hücum gücüne yapacağı önemli katkıdan eminler ve rakiplerin korkulu rüyası olacağını söylüyorlar. Aklının sürekli gol atmak ve attırmakta olduğunun altını çiziyorlar. Sadece takım arkadaşları değil, idmanları izlemeye gelen taraftarlar da, Quaresma’nın bir yalan rüzgarı olmadığını gözlüyor ve bundan çok mutlu oluyorlar.

Kaynaşma o kadar hızlı oldu ki, artık arkadaşlarının gözünde o Quaresma değil, ‘Karizma…’ Hem söylemesi daha kolay, hem de takıma değişik bir hava getirdiği kesin. Bu durumdan o da memnun. Duruşuyla, insanlığıyla, davranışlarıyla taraftarların da sevgilisi olacağı kesin. İlginç bir özelliği de, dövmeye olan tutkusu… Vücudunun dört bir yanı dövmelerle kaplı. Ama sol bacağının arkasındaki çok çok özel. Çünkü orada annesinin portresi yer alıyor.