SPOR-Beşiktaş’ın antreman günlükleri

Yeni sezon öncesi Avusturya’nın Salzburg kentinin ST. Johann bölgesinde kamp yapan Beşiktaş, hazırlıklarını bu sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü. Sağanak yağmur yağışı altında yapılan antrenmana sakatlıkları bulunan Ekrem ve Onur katılmadı.

Teknik direktör Bernd Schuster yönetiminde gerçekleştirilen antrenman 2 saat sürdü. Antrenman kondüsyon hareketleri ve koşularla başladı. Daha sonra yarım saat pas çalışması yapan Siyah Beyazlı oyuncular tam sahada oynadıkları çift kale maçla antrenmanı noktaladı.

Alman teknik adam hazırlık kampının ilk günlerinde antrenmanlara çok müdahale etmezken, bugün yapılan çalışmada oyunu sık sık keserek oyuncularına uyarılarda bulunması dikkat çekti. Futbolcularının saha içi dağılımı ve pas isabet oranlarını arttırması için uyarıları da bulunan Schuster, takımı istediği şekilde oyamaya başlayınca antrenmanı noktaladı. Antrenmanda Nihat ve Delgado attıkları gollerle beğeni topladılar.

Öte yandan yağan yağmur sebebi ile sahada biriken su birikintileri oyuncuları çileden çıkardı. Özellikle Alman oyuncu Hilbert, oynadığı bölgede oluşan birikintiler sebebi ile sık sık duraklamak zorunda kaldı.

Bu arada antrenman sonrası Avusturya’da yaşayan bir grup Türk vatandaşı getirdikleri baklavayı teknik heyet ve futbolculara ikram ettiler.

Ayrıca Beşiktaş teknik direktörü Bernd Schuster’in kızı Rebeca Schuster’de yoğun yağmura rağmen antrenmanın başından itibaren çalışmaları takip etti.

Beşiktaş yeni sezon öncesi ikinci hazırlık maçını yarın Türkiye saati ile 20.30’da Avusturya 2. Lig ekiplerinden SV Grödig ile oynayacak. Karşılaşma Untersberg Arena’da gerçekleşecek. Siyah Beyazlı takım 7 Temmuz Çarşamba günü de saat 19.30 Almanya’nın Münih kentinden bineceği uçak ile Türkiye’ye dönecek ve yurt dışı hazırlık kampını tamamlamış olacak.