AKTÜEL-Sağlık ve tedavi için termal tedaviler

Kozaklı Termal Tesisler Birliği (KOZTEB) Genel Sekreteri Tevfik Ovacık, yaptığı açıklamada, yaz tatilinin başlaması ile termal tesislerdeki doluluk oranının arttığını söyledi. Okulların kapanması ile birlikte bölgedeki termal tesislerdeki doluluk oranının yüzde 90’a ulaştığını ifade eden Ovacık, ilçenin her bütçeye uygun 7 bin yatak kapasiteli konaklama tesisleriyle Türk turizmine 12 ay 365 gün hizmet verdiğini kaydetti.

Ovacık, termal turizminin son yıllarda deniz, kum ve güneş turizmine alternatif olduğunu belirterek, termal suyun insanı dinlendiren, eğlendiren, sağlık veren, kişinin kendi dinamiklerini ve güzelliğini yeniden keşfetmesini sağlayan özellikleri nedeniyle Kozaklı termal bölgesinin son yıllarda ilgi odağı haline geldiğini kaydetti.

Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayanların özellikle sağlık ve tedavi için ilgi gösterdiği termal tesislerde konaklamanın günlük ücreti kişi başına yarım pansiyon 80-150 lira arasında değiştiğini bildirdi.

Ovacık, ”Birçok hastalığın tedavisinde etkili olan termal tedavi yöntemi Kozaklı’daki termal otellerde sağlık ekipleri kontrolünde gerçekleştiriliyor. Hem yaz tatilini değerlendirmek hem de şifa bulmak isteyen tatilciler, otellerdeki etkinliklerden de ücretsiz yararlanabiliyor” dedi.

İlçedeki konaklama tesislerinde en yüksek doluluk oranını özellikle okulların yarı yıl tatili ile yaz tatillerinde yakaladıklarını sözlerine ekledi.