AKTÜEL- Denizcilik bayramı kutlandı

Beşiktaş Belediyesi“1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı”nı Barbaros Meydanı’nda düzenlenen tören ile kutladı. Beşiktaş’taki Barbaros Hayrettin Paşa Anıtı`nda düzenlenen kutlama töreni, anıta çelenklerin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Kemal Çiloğlu’nun katıldığı törene ayrıca İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Denizcilik Müsteşarı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, üniversite ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Denizcilik Müsteşarı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, burada yaptığı konuşmada, ”denizci millet, denizci ülke” seviyesine ulaşabilmek için deniz bilinci ve kültürünü oluşturmak amacıyla gençlere yönelik etkinlikler düzenlediklerini söyledi.
Şevli, bu sayede artık denizcilik bayramının, sadece İstanbul’da değil, Burdur, Urfa, Diyarbakır gibi şehirlerde de kutlanmaya başlandığını kaydetti.
Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan da Türk denizciliğini marka haline getiren deniz şehitlerini şükranla andıklarını vurguladı. Türk denizciliğinin son yıllarda büyük yol katettiğini anlatan Kalkavan, Barbaros Hayrettin Paşa’nın yaptıklarının bugün kendilerine ışık tuttuğunu ve bu yakılan meşalenin sonsuza dek devam edeceğini söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından, Kuzey Deniz Saha Komutanı Mehmet Otuzbiroğlu, Anıt Şeref Defteri’ne, ”Deniz ve Kabotaj Bayramı’nı kutlamanın gururu içerisindeyiz. Eşsiz bir coğrafyaya sahip ülkemizin güvenlik ve refahı vazgeçilmez bir şekilde çevrelendiği denizlere bağımlıdır” diye yazdı.
Daha sonra, törene katılanlar Barbaros Hayrettin Paşa’nın türbesini ziyaret etti.