SPOR-‘Takımda modern futbola geçiş var’

Taraftarın sevgilisi Ernst, Avusturya’dan rotayı çizdi: Geçen sezon en ciddi sorunumuz goldü. Ama bunu değiştirmek için hücuma 2 önemli transfer yapıldı. Schuster de çok büyük bir marka ve avantaj. Avrupa Ligi’ni almamız için her şey mümkün gibi görünüyor.

‘Modern futbola geçiyoruz’
“Umarım bu sezon Alman sistemiyle oynarız. Takımda dört Alman’ın bulunması önemli. Çünkü Almanlar işlerini çok disiplinli bir şekilde yapıyor. Bu takıma da yansıyacaktır. Takımda modern futbola doğru bir geçiş var. Bu değişim öncelikle idmanlarda başlıyor. Çok daha farklı ve iyi teknik direktörlerin uygulamaları ile idmanlar yapıyoruz. İyi çalışıyoruz ve iyi çalışırsan da mutlaka başarılı olursun. Bana gelince… Defansa mı, ofansa mı yakın olacağıma hoca karar verecek. Bize birkaç alternatif sunacağı sinyallerini verdi…”

‘Alternatif hücum şansı oldu’
“Hedeflerimizin uzağında kaldığımız geçen sezon az gol attık, haliyle en büyük problemimiz de bu oldu. Şimdi herkes bunu değiştirmek için çalışıyor. Mevcut iyi isimlerin yanına iki önemli oyuncu transfer ettik. Sağ ve sol kanatlar güçlendi. Quaresma ve Hilbert, hem sağ ve hem de sol kanatlarda oynayabiliyor. Bu bizim daha fazla ve alternatifli şekilde hücum etmemiz anlamına geliyor…”

‘Bernd Schuster hep farklıydı’
“Bernd Schuster tipik bir Alman değil… Daha farklı bir bakış açısı var. Ben küçük bir çocukken Schuster’i izlerdim, oynarken de farklı bir oyun tarzına sahipti. Kendine göre stilleri, hareketleri vardı. Bir Alman gibi oynamazdı yani. İspanya’da uzun yıllar oynadı ve bu da mutlaka onun futbola bakışını etkilemiştir. Bu durum bizim takımımıza da yansıyacaktır…”

‘Necip’i çok önemsiyorum’
“Takımın genç yıldızı Necip için elimden geleni yapıyorum. Genç futbolcular için elbetteki tecrübeli oyuncuların yanında oynamak çok önemli. Necip birkaç yıl sonra Türkiye’nin önemli bir yıldızı olacak. Türk futbolunda 6+2+2 kararı da futbolun gelişimi için küçük de olsa bir adım. Türk futbolunun ileriye gitmesi için böyle bir adım lazımdı…”

‘Beyler alınmayın ama…’
“Mesut top klas bir oyuncu. Belki alınacaksınız ama bence Mesut üst düzey bir takımda oynamalıydı. Alman Milli Takımı’nda bir değişim var. Mesut ile beraber oynadım, dediğim gibi gerçekten muhteşem yeteneklere sahip. Biz Almanlar onunla gurur duyuyoruz. Alman Milli Takımı’nın final oynama ihtimali var, bu da sürpriz olmaz.”