AKTÜEL-Unirock Festivali başlıyor

Geçtiğimiz 2 yılda Testament, Opeth, Arch Enemy, Kreator, Dark Tranquillity, Paradise Lost ve Amon Amarth gibi her biri kendi tarzında dünya ölçeğinde söz sahibi grupların performans sergilediği, sadece Türkiye’nin dört bir yanından değil, çevre ülkelerden gelen 40 bine yakın katılımcıyı ağırlayan Unirock Open Air Festival (Unirock Açık Hava Festivali), 2010 yılında Tuborg ana sponsorluğunda gerçekleşiyor.

2009’un Eylül ayında dünyanın en prestijli metalmüzik yayını İngiliz Metal Hammer’ın tam 4 sayfa yer ayırdığı festival, sadece 2 yıl içinde sahne alan tümgrupların verdikleri röportajlarda ve kendilerine ait web sitelerinde övgüyle söz ettikleri bir marka haline dönüştü. Unirock Open Air Festival, gerek sahne alan grupların gerekse katılımcılarının profiliyle, aynı zamanda metalmüziğin kitleleri birleştirici özelliğini vurgulamayı amaçlayan birmisyona sahip.

Unirock Open Air Festival bu yıl 2-3-4 Temmuz tarihlerinde Maçka Küçükçiftlik Park’ta düzenlenecek. Festivale katılması şu ana kadar kesinleşen gruplar arasında Amorphis (Resimde görülüyor), Cannibal Corpse, Obituary, Overkill, Entombed, Heaven Shall Burn, Grave Digger, Sabaton, Necrophagist, Dark Funeral, Belphegor ve Korpiklaani gibi gruplar var. Bu yıl festivalde en az 15 yabancı grubun sahne alması planlanıyor. Her zaman olduğu gibi Türkmetal sahnesinin en iyi isimleri de kadroda yerini alacak. Unirock festivali bu yıl da kamplı olarak gerçekleştirilecek. 3 gün boyunca kamp alanı doğal çimle kaplanarak tümetkinlik alanında yeterli gölgelik alanlar oluşturulacak ve kampçılara duş alma imkânı sunulacak. Ayrıca daha birçok eğlenceli aktivite katılımcıları bekliyor olacak. Kombine biletlerin 120, sahne önü süper kombinelerin ise 165 bin TL’den satışa sunulacağı festivalde 20 T’L’lik kamp bileti ise ayrıca alınacak.