AKTÜEL-İnönü Stadyumu 4 büyükle sallandı

İstanbul 3 gün boyunca müziğe doydu. ‘Metal’in ağır toplarını bir araya getiren Sonisphere Festivali, dün akşam Metallica konseriyle sona erdi. İstanbul 3 gün boyunca müziğe doydu. ‘Metal’in ağır toplarını bir araya getiren Sonisphere Festivali, dün akşam Metallica konseriyle sona erdi. 11 ülkede yarım milyondan fazla müzik severi ağırlayan Sonisphere Festivali’nin İstanbul ayağı İnönü Stadı’ndaki konserlerle son buldu.
Sonisphere ile müzikseverler ilk defa, dört büyükler olarak tanımlanan heavy metalin ağır topları, Anthrax, Megadeth, Slayer ve Metallica’yı bir arada izleme şansı yakaladılar.

Konser öncesinde NTV’nin sorularını yanıtlayan Slayer’ın gitaristi Kerry King de dört büyük grubun tek festivalde sahne almasının heyecan verici bir deneyim olduğunu söyledi: ”Bu festival sayesinde bir araya gelebilmek güzel bir deneyim oldu. Özellikle Anthrax ve Frank Bello ile karşılaşmak sevindiriciydi, çünkü ne kadar eski dost olsak da yollarımız her zaman kesişmiyor, aynı şekilde Metallica’yı da daha ilk albümleri çıkmadan önce bile tanıyordum ama görüşme şansımız olmuyordu. Konserler bittikten sonra eminim herkesin paylaşacak çok şeyi olacak.” 3 gün süren festivalde Rammstein, Manowar, Accept sahne alan diğer dünyaca ünlü gruplardı. Festivalin finalinde sahne alan trash metalin efsanesi Metallica ise İnönüyü sallayan grup oldu.