AKTÜEL-İstanbul’da tüm hafta yağış bekleniyor

Marmara’da bütün hafta yağışlı geçecek. Yeni haftada pazar gününe kadar İstanbul, Marmara, Karadeniz, İç Anadolu sağanak yağmur alacak, bazı kentlere çok şiddetli yağış düşecek. Hava sıcaklığı düşecek.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimleri ile gece saatlerinde Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde yağışlar bekleniyor. Hava sıcaklığı kuzey kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer bölgelerde 1 ila 3 derece artacak. Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, Güneydoğu Anadolu ile zamanla Doğu Anadolu bölgesinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek. Sıcak ve bunaltıcı bir gün geçirilen İstanbul’da pazar günü başlayan sağnak yağmur trafiğin yoğunlaşmasına ,cadde ve sokakların sular altında kalmasına neden oldu. Anadolu yakasında özellikle Pendik, Kartal ve çevresi aniden fırtına ve sağanak yağışın etkisine girdi.
Denizde bir çok küçük teknenin ipleri koptu, ipleri kopan tekneler sürüklendi. Gök gürültülü sağanak yağış, Zeytinburnu, Bakırköy Bağcılar gibi ilçelerde etkili oldu. Hava aniden karardı bazı semtlerde dolu yağışı gözlendi. Devlet Meteoroloji Müdürlüğü’nden saat 17.30’da “kısa süreli acil” uyarı koduyla duyurulan tahminde, İstanbul boğazı ve çevresi, Anadolu yakası,Koaceli’nin Gebze ve Dilovası ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağışın etkili olmasının beklendiği bildirildi.
İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu (32)