Aşçı’dan açıklama!..

vedatasciGazetemizin internet sitesinde 2007 yılında çıkan habere üç yıl sonra açıklama geldi. Henüz bir mahkeme kararı ve yasal zorunluluğumuz bulunmadığı halde objektif gazetecilik anlayışımız gereği karşı tarafa tekrar söz verme gereği duyduk. Önce haberi daha sonra açıklamayı aynen ve yorum katmadan kamuoyun bilgisine sunuyoruz.
Yayınlanan haber şöyleydi:
Pencereden atladı gündem yarattı!..
(ULUS) Manken Mine Dinç ile sevgilisi Vedat Aşçı arasında aldatma krizi çıktı. İddiaya göre Aşçı, Dinç’i kendisini evdeki kız arkadaşı Gülşen Ulutaş’ın cep telefonunu kullanarak aldatmakla suçladı. Panikleyen Ulutaş kendini camdan aşağıya attı. Ulutaş, ağır yaralandı. Aşçı yaptığı açıklamada, “Yol güzergahım Ulus’tan geçiyor. Gün içerisinde oralardan birkaç kez geçerim. Bu olay ile alakam yok” diye konuştu.
Yapılan açıklama şöyle:
Sayın Yetkili,

SAYI 143


linki ile ulaşılan web sitelerinde, Müvekkilimiz Vedat Aşçı hakkında gerçek dışı iddiaların ileri sürüldüğü metinlerin yayınlanmakta olduğu tespit edilmiştir. Söz konusu haberler Medeni Kanun’un 24. Maddesine göre Müvekkilimizin kişilik haklarına saldırı oluşturmaktadır ve bu nedenle yayınlanan içeriğin site içeriğinden derhal kaldırılması gerekmektedir. Öte yandan 5651 Sayılı Kanunun 9. Maddesine göre içerik sağlayıcı, içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür. Aksi halde ilgili Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurularak içeriğin yayından kaldırılması talep edilecek, hakkınızda hukuki ve cezai yasal işlemler başlatılacaktır. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra tarafımıza bilgi maili gönderilmesini rica ederiz. Saygılarımızla.