AKTÜEL-TSK’nın mesajı tüm gazetelerde

gazeteTSK’nın mesajı tüm gazetelerin sayfalarını etkiledi. Günlük gazeteler manşetlerini Genelkurmay Başkanlığı’nın jandarma lojmanına yapılan PKK saldırısında ölen Teğmen eşi Pınar için yayınladığı mesajına ayırdı. İşte o mesajlardan bazıları…

HABERTÜRK

PKK kurşunu acılı Pınar’ı vurdu

PKK’nın önceki günkü Osmaniye saldırısında geçen ay babası intihar eden teğmen eşi Pınar şehit oldu.

HÜRRİYET

Ya düzelt ya da git

Raportör Osman Can’ın ‘Anayasa Mahkemesi, paketteki bazı maddeleri iptal ederse bu yok hükmünde olacaktır. Hükümet kaale almadan referanduma sunmalıdır” demesi krize yol açtı.

MİLLİYET

Asker Pınar’a ağlıyor

Genelkurmay, jandarma lojmanına yapılan PKK saldırısında öldürülen teğmen eşi Pınar için internet sitesinde duygu yüklü bir kınama mesajı yayımladı.

VATAN

Asker de ağlar

Genelkurmay, Osmaniye’de PKK’nın lojmana yaptığı saldırıda can veren 47 günlük teğmen eşi Pınar için alışılmışın dışına çıktı, duygu yüklü bir duyuru yayınladı…

RADİKAL

İnternette sansüre son!

YouTube’un ardından Google’ın da yasal engelle karşılaşmasına tepki artıyor. Gül, yasağa karşı olduğunu bir kez daha açıklarken internetçiler ve ünlüler de tepkili.

AKŞAM

Elçi’ye zeval oldu

Türk- Alman Üniversitesi rektör adaylığından çekilen Prof. İzzet Özgenç, YÖK üyeliğini de bıraktı. Ankara çalkalanıyor: Çifte istifanın ardında Alman Büyükelçi Cruntz’un baskısı var.

CUMHURİYET

Yargıtay uzatmadı

Yargıtay 11. Ceza Dairesi’ndeki duruşmada Erzurum ve Diyarbakır arasında gidip gelen Cihaner dosyasının Yargıtay’a ulaşmaması nedeniyle beklenilmemesine karar verildi. Daire, ellerinde bulunan CD’leri inceledikten sonra, söz konusu dava ile Yargıtay’daki davanın birleştirilmesi istemini 18 Haziran’da karara bağlaması bekleniyor. Cihaner, gerçeklerin açığa çıkmasından korkulduğu için dosyanın gönderilmediğini savundu.

SÖZCÜ

Bırak Arap’ı, İran’ı HAMAS’ı Mehmetçiğe bak Tayyip

Başbakan Ortaoğu’nun çıkarları için yırtınıyor!.. Ama ülkesinde tırmanan terörü bir türlü görmüyor. Soruyoruz: Dün öldürülen Pınar’a kim ağlayacak?

SABAH

Avrupa’dan PKK’ya savaş

AB, ilk kez PKK ile mücadelede somut adım atıyor: Örgütün para trafiği engellenecek. Teröristler Türkiye’ye iade edilecek.

POSTA

Asker Pınar’a ağlıyor

Osmaniye Kanlıgeçit Jandarma Komutanlığı’na önceki gece PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırı sırasında tesadüfen lojmanın balkonunda bulunan Pınar Akdağ başından vurulup öldü. Teğmen Cumhur Akdağ ile 47 günlük evli olan Pınar Akdağ’ın ölümü Genelkurmay’ın internet sitesinde alışılmadık biçimde duygusal bir açıklama ile duyuruldu.

BİRGÜN

Özel fişleme birimi

YÖK, özel güvenlik birimleri aracılığıyla okullardan, öğrenci ve öğretmenleri fişleyip bildirmesini istedi.

TERCÜMAN

‘Hayır’ sıkıntısı

Siyasiler, Türkiye’nin asıl sıkıntıları bundan sonra yaşanacağı, İran ile BM arasında zor bir tercihle karşı karşıya kalacağı görüşünde.

YENİ ŞAFAK

Cumhuriyet Sav Partisi

Deniz Baykal’ı, Kılıçdaroğlu hamlesiyle bitiren Önder Sav, yönetime almadığı İstanbul İl Başkanı Tekin’e de son darbeyi indirdi. Sav, PM’ye seçilmesinin ardından İstanbul’a dönme hesabı yapan Tekin’i il yönetimini düşünerek bitirdi.

ZAMAN

Cihaner’i kurtarma planı ses kaydındaki gibi işliyor

Erzincan Başsavcısı Cihaner’i görevi ihmalden yargılayan Yargıtay. tartışmalı bir karara imza attı.