SPOR-Fink gidiyor!..

fink‘Kendine kulüp bul. Her türlü kolaylığı sağlarız’ haberi yollanan Alman oyuncu, “Böyle bir ayrılığı aklından geçirmemiştim. O nedenle bana düşünmek için biraz zaman verin” isteğinde bulundu.
Yabancı transferi için kontenjan açmaya çalışan Beşiktaş Yönetimi, orta saha oyuncusu Fink’e “Kendine kulüp bul” haberini yolladı.
“Parasal yönden her türlü kolaylığı sağlarız” denen Alman futbolcu, böyle bir ayrılığı hiç aklından geçirmediğini ve kendisi için sürpriz olduğunu belirterek, düşünmek için süre istedi. Fink, “Madem sözleşmem devam etmesine karşın böyle bir karar alınmış, olayı profesyonelce değerlendireceğim. Gelişmeler hakkında menacerim aracılığıyla size bilgi verilecektir” ifadelerini kullandı. Biz de bu gelişme üzerine, yazarlarımıza ‘Fink satılır mı’ sorusunu yönelttik.

Büyük kayıp değil
Belli ki Beşiktaş bir yabancı yıldızla söz kesti. Yabancı kontenjanından eli darda olduğu için de, zincirin en zayıf halkası Fink olarak belirlendi. Fink’in seçilmesinin bir diğer nedeni de Necip’in çıkışı… Ayrıca İbrahim Toraman da o bölgede zaman zaman görev aldığı için en çok ön liberoda alternatifi olan Beşiktaş, Fink’e de kulüp bulmasını söylemiştir. Çok büyük bir kayıp değil, ancak Beşiktaş’ın hangi yabancıyı getireceği önemli… Bu isim Quaresma ise, benim baştan beri karşı olduğum bir oyuncu. Bu eleştirimin sebebi kendisinin futbol kişiliğiyle ilgili değil, sadece Beşiktaş’ın kadro yapısıyla alakalı.

Geç bile kalındı
Çok geç kalınmış bir operasyon. Bir buçuk yıl önce Mustafa Denizli’ye yalvarmıştım, “Necip de Necip” diye. Mustafa Hoca, “Necip daha hazır değil” diyordu. Hazır değil dediği zaman, Necip Ümit Milli Takımı’ndaydı. Fink gidiyorsa, demek ki Necip’in hazır olduğundandır… Doğru bir karar, ama Beşiktaş’a da milyon Euro’luk bir kazık daha… Sadece bu mu? Tello da, Tabata da, Holosko da, Zapo da, Gordon da Beşiktaş’ın bütçesini sarsan oyuncular. 6+4 kararı bekleniyor federasyondan. Bunu da en çok Beşiktaş istiyor. Bu demektir ki, geride kalan genç oyuncularımızın önü tıkanıyor. Vazgeçin bu hovardalıktan artık. Vazgeçin!