AKTUEL-25 Mayıs Dünya Kayıp Çocuklar Kurtarma Günü, TBMM’de tanıtılacak

çocukDünyanın Birçok Ülkesinde Kabul Edilen 25 Mayıs Dünya Kayıp Çocuklar Kurtarma Günü, Türkiye’de Bu Yıl İlk Kez TBMM’de Düzenlenecek Etkinlikle Tanıtılacak. Dünyanın birçok ülkesinde kabul edilen 25 Mayıs Dünya Kayıp Çocuklar Kurtarma Günü, Türkiye’de bu yıl ilk kez TBMM’de düzenlenecek etkinlikle tanıtılacak.

Küresel Kayıp Çocuklar Ağı üyesi olan Avustralya, Kanada, Brezilya, Almanya, Yunanistan, İrlanda, Romanya, Hollanda ve İngiltere tarafından, kayıpların bulunması için ulusal mesaj vermek amacıyla her yıl 25 Mayıs’ta bir tema belirliyor. TBMM Kayıp ve Mağdur Çocuklar Araştırma Komisyonu, bu yıl 25 Mayıs Dünya Kayıp Çocuklar Günü temasını, mavi ve beyaz renkleri içinde barındıran ‘Beni Unutma Çiçekleri’ olarak belirledi. 25 Mayıs Salı günü saat 16.00’da TBMM Tören Salonu’nda düzenlenecek etkinlikte amaç, konuya dikkat çekmek, ve toplumsal duyarlığı artırmak.
Epik gösterim ve şiir dinletisi yapılacak, tek perdelik bir oyun sahnelenecek etkinlikte, Komisyon Başkanı İstanbul Milletvekili Halide İncekara, Emniyet Genel Müdür Vekili Mehmet Tokgöz, YAKAD Başkanı Zafer Özbilici, Prof. Dr. Hilal Özcebe bir konuşma yapacak. Ayrıca, TBMM Başkanı Şahin’in himayesinde gerçekleştirilecek etkinlikliğe, çok sayıda bakan, milletvekili, akademisyen, üst düzey bürokrat, basın yayın kuruluşlarının Ankara temsilcileri katılacak.