AKTUEL-Tekel işçilerinin eylemi sürüyor

tekelişçileriTürk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilciliği’ne gelerek 2 günlük açlık grevi başlatacak işçilere destek amacıyla, 15 sendikanın şube başkanları bina önüne siyah çelenk bıraktı.

İstanbul Şube Yöneticileri Toplantısı sırasında, Taksim Gümüşsuyu’ndaki Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilciliği’ne gelerek binada eylem yapan işçilere destek amacıyla, Tekgıda-İş Sendikası Cevizli Şube Başkanı Yunus Durdu bir açıklama yaptı.
Durdu, daha önce 26 Mayısta yapılacağı açıklanan genel grevden vazgeçilerek 26 Mayısta bir saatlik iş bırakma eylemi yapılması kararının alınmasını eleştirdiklerini ifade ederek, Tekel işçilerinin Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu’yu bu nedenle istifaya davet ettiğini, kendilerinin de sendika olarak bu eylemi desteklediklerini söyledi.
Bu arada, Türk-İş’e bağlı İstanbul’da şubesi bulunan 15 sendikanın şube başkanları da, işçilerin eylemini desteklemek amacıyla bölge temsilciliği önüne siyah çelenk bıraktı.
Çoğunluğu Tekel işçisi olan yaklaşık 40 kadar işçinin açlık grevine sağlık kontrolünden geçtikten sonra saat 17.00 gibi başlayacakları ve açlık grevini 26 Mayısa kadar sürdürecekleri bildirildi.
Bölge binasının balkonundan Türk-İş yönetimi aleyhine sloganlar atmayı sürdüren ve ”Yaşasın açlık grevimiz” diyen işçiler, başlarına taktıkları siyah bantlarla başlatacakları açlık grevini ilan etti.