AKTUEL-Erdoğan CHP’ye seslendi

erdogan4Başbakan, dün Ulusal Kriminal Büro’nun kaset iddiaları üzerine yaptığı açıklamaları değrlendirirken, olayda sorumluluğu kendisinde ve hükümetinde arayanları suçladı.

Olayın kendileriyle ilgili olmadığının altını çizen Başbakan, “Sorumlu arıyorlarsa, yıllarca yanlarında yer alıp siyasi fırsatçılık yapanlara, timsah gözyaşı dökenlere baksınlar” dedi.
Partilerinin bu olay üzerinden yıpratılmaya çalışıldığını dile getiren Erdoğan, ”Başbakan bunu ortaya çıkarmalıdır, diyorlar. Ben senin memurun muyum? İş yargınındır.” dedi.
CHP’ye seslenen Erdoğan, ”Sorumlu arıyorlarsa AK Parti’de değil, kendilerine baksınlar. Avukatlığını yaptıkları çetelerde, mafyalarda, karanlık çetelerin içinde arasınlar.” diye konuştu.

Erdoğan şöyle konuştu:
Bu konuda sorumlu arıyorlarsa kendilerine baksınlar. Kirli tezgahın sorumlusunu, avukatlığını yaptıkları örgütlenmelerin içinde arasınlar. Belden aşağı vurmaların bizim iktidarımızda yeri yoktur.
Bu tür kirli oyunlara tenezzül etmeyiz. Daha ilk günden olayı çarşaf çarşaf büyütenlere, istifa çağrıları yapanlarda arasınlar. Gözyaşı döken timsahlara baksınlar. İşte şimdi yıkılanlara, o Brütüs’lere baksınlar. Kendisine “geri dönme” çağrısı yapanlara baksınlar. Öyle şeyler yapanlara bakın, o konuşmaların yapıldığı sahnelere ve sonraki sahnelere baksınlar. Siyasette yalan egemen oldukça o siyasetçiden bir şey olmaz. Bu olay üzerinden siyasi fırsatçılık yapanlara, yıllarca birlikte çalışıp birbirlerini engelleyenlere baksınlar.