SAYI 116

BJK116SAYI: 116 – 11 OCAK 2006

İSMAİL BAŞTUĞ

veriajans@tnn.net

HABER

Var mı Ortaköy gibisi!

Her kutlamada olduğu gibi yeni yılda da Ortaköy yine tıklım tıklımdı. Onbinlerce insan, sanatçı Yalın’ı izlemek için sahile koşunca ortaya muhteşem görüntüler çıktı

Ortaköy’de düzenlenen Yılbaşı Partisi’ne yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Eğlencenin doruğa ulaştığı yeni yıl kutlamalarında sahneye çıkan pop sanatçısı Yalın, Ortaköy Meydanı’nı dolduran Beşiktaşlılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Öte yandan İstanbullu, Beşiktaş’ın dışında da yeni yılı meydanlarda karşıladı. Taksim, Kadıköy ve Nişantaşı’nda gerçekleştirilen kutlamalarda eğlence günün ilk ışıklarına kadar sürdü. İstanbul Valisi Muammer Güler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da katıldığı Büyükşehir Belediyesi tarafından Taksim Meydanı’nda düzenlenen programa binlerce İstanbullu büyük ilgi gösterdi. Saat 22.00’de başlayan programı izlemek isteyen İstanbullular, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ni akşam saatlerinden itibaren doldurmaya başladılar. Meydanın beş farklı noktasından yapılan ışık ve lazer şovları ile yağdırılan yapay kar rengarenk bir görüntü yarattı.

Bu arada Beşiktaş Belediyesi’nin Ortaköy’de düzenlediği yılbaşı partisinde de sanatçı Yalın, sevilen şarkılarını seslendirdi. Kadıköy Belediyesi’nce Suadiye Otoparkı’nda düzenlenen yılbaşı partisinde ise Kung Fu grubu ve sanatçı Nev sahne aldı. 2006 yılının ilk dakikalarında ise Harem Grubu dansözler eşliğinde ritm performansı sundu.

Engelilere iş imkanı

Engellilerin daha yüksek bir yaşam kalitesine kavuşması için oluşturulan proje hayata geçirildi. Beşiktaş Belediyesi, Gayrettepe Rotary Kulüp, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Türkiye Bilişimciler Derneği TÜBİDER işbirliğiyle, engelliler için “Bilgisayar Teknik Eleman Yetiştirme Kursu” düzenlendi. Projede, engelli kursiyerlerin bilgisayar sektörüne teknik servis ve bilgi işlem elemanı olarak kazandırılması hedefleniyor. Kursa 2 kısmi felçli, 1 işitme engelli, 4 kol işlevleri engelli, 1 bedensel engelli ve 1 ayak işlevleri engelli olmak üzere toplam 9 kursiyer devam ediyor. Kurs bitiminde, sıfırdan bir bilgisayar toplayabilen, kurabilen, programları derleyen ve soruna müdahale edebilecek hale gelen elemanlar yetişmiş olacak. Beşiktaş Belediyesi, kurs için Dilek Sabancı Engelliler Parkı’nda bulunan bilgisayar odasını derslik olarak düzenledi. Belediye projede ayrıca servis ve benzeri tüm lojistik gereksinimleri karşılıyor. Gayrettepe Rotary Kulübü, kursiyerlerin eğitim öğrenim masraflarını üstleniyor ve eğitim gönüllüleri ile kursa destek veriyor. TÜBİDER, eğitmenleri sağlarken, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu da istihdam konusunda kursiyerlere çözüm garantisi sunuyor.

SPORSUZ OLMAZ!..

Beşiktaş Belediyesi tarafından Dikilitaş Spor Kulübü için yaptırılan suni çim saha törenle hizmete girdi. Dikilitaş Spor Kulübü’nün toprak zeminli sahası Beşiktaş Belediyesi tarafından çimlendirildi ve çevre düzenlemesi yapıldı. Suni çim sahanın açılışı sırasında ilçedeki amatör spor kulüplerinin desteklenmesine yönelik 11 amatör spor kulübünün sporcularına spor malzemeleri dağıtıldı. Konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş’ın kentsel standartlarını AB seviyesine çıkartmanın, Beşiktaşlıların spor yapma olanaklarının artırılmasını da gerektirdiğini kaydetti. Amatör kulüplerin sporun bütün dallarında geleceğin güvencesi olduğunu vurgulayan Ünal şöyle devam etti: “Futbolumuzun geleceği de amatör futbol kulüplerimizin desteklenmesinden geçiyor.”

Çocuklar artık emin ellerde yetişiyor

ÜÇÜNCÜ Dönem Mezunları Sertifikalarını törenle aldı Beşiktaş Belediyesi 0-6 Yaş Evde Çocuk Bakım ve Eğitim Elemanı Yetiştirme Programı projesinde, sertifikalarını alan 31 mezunla beraber mezun sayısı 74’e ulaştı. Bu dönem başarılı olan kursiyerlerimize diplomaları Galatasaray Üniversitesi’nde düzenlenen bir törenle verildi. Tören, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın açılış konuşması ile başladı, ardından gerçekleştirilen seminer programında ise Proje İstihdam Uzmanı Doç. Dr. Haluk Levent “Türkiye’de Aktif İşgücü Politikaları ve Projemiz” konulu bir sunuş yaptı. Mezunlar sertifikalarını Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve projenin uygulanmasında katkıları olan isimlerin ellerinden aldılar.

SİYASİLERİN YENİ YIL VE BAYRAM MESAJLARI

Yeni yıl ve Kurban Bayramınızı kutlarım

2006 yılının dünyamıza ve özellikle ilçemizde barışın, özgürlüğün, laik düşüncenin insana saygının insan haklarına uyumu ve sevginin dönüm noktası olması dileğiyle yeni yılınızı kutlarken Kurban Bayramınızı da içtenlikle kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim.

CHP İLÇE BAŞKANI KEMAL ÇİLOĞLU

Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum

YENİ yılla birlikte Kurban Bayramı’nın, ülkemize sağlık, mutluluk ve aydınlık ufuklar getirmesi dileğiyle halkımızın Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimizle tebrik ediyoruz. Esenlikler diliyoruz.

AKP İLÇE BAŞKANI NECDET DURSUN

Yeni yılda daha kaliteli yaşam dilerim

ÖNCELİKLE tüm Beşiktaşlıların ve halkımızın yeni yılını kutlarız. Yeni yılda ülkemizde ve Beşiktaş’ta daha kaliteli bir yaşam olmasını diliyoruz. Bununla birlikte halkımızın Kurban Bayramını tebrik eder, sağlık, başarı ve esenlikler dileriz.

ANAP İLÇE BAŞKANI KEMAL ARGALI

KISA HABERLER

Bayramda bir araya geldiler

(BEŞİKTAŞ) Kurban Bayramı sebebiyle Beşiktaş Kaymakamı Nihat Nalbant, Beşiktaş Öğretmenevi’nde kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti mensupları ve vatandaşlar tek tek bayramlaştı, sohbet etti. Bayramlaşma bayramın ikinci günü öğle saatleri arasında gerçekleşti.

Beşiktaşlı Trabzonlular coştu

(BEŞİKTAŞ) Beşiktaş Trabzonlular Derneği 2005 yılının son gününde üniversite öğrencilerine Atatürk’ün nutku kitabına armağan etti. Beşiktaş’ta dernekte gerçekleşen törende 1200 kitap öğrencilere dağıtılmış oldu. Beşiktaş Trabzonlular Derneği’nce yapılan açıklamada, bu tür faaliyetlerin devam edeceği açıklandı.

Dikilitaş pazarı kaldırılıyor

(BEŞİKTAŞ) Dikilitaş’ta perşembe günleri kurulan halk pazarı kaldırılıyor. 30 yıllık pazarın 19 Ocak’tan itibaren kurulmayacağı bildirildi. Yaklaşık 6 ay önce vatandaşların şikayeti üzerine Büyükşehir Belediyesi tarafından, pazarın yasal olup olmadığını araştırmaya başlandı. Yapılan araştırma sonucunda pazarın yasal olmadığı anlaşıldı.

Yarışmada geriye sayım başladı

(BEŞİKTAŞ) Ihlamur Kasrı’nı çevreleyen duvarların kaldırılması, Kasrın çevreyle bütünleşmesi için Belediye çalışmalara devam ediyor. Ihlamur Kasrı’nı çevreleyen yüksek duvarların kaldırılması, Kasrın çevreyle bütünleşmesi için Beşiktaş Belediyesi çalışmalara başlamıştı. Yıkılan duvarların yerine döneme uygun döküm korkuluklar yer alacak.

Ihlamur Kasrı ortaya çıkıyor

(BEŞİKTAŞ) Ihlamur Kasrı’nı çevreleyen duvarların kaldırılması, Kasrın çevreyle bütünleşmesi için Belediye çalışmalara devam ediyor. Ihlamur Kasrı’nı çevreleyen yüksek duvarların kaldırılması, Kasrın çevreyle bütünleşmesi için Beşiktaş Belediyesi çalışmalara başlamıştı. Yıkılan duvarların yerine döneme uygun döküm korkuluklar yer alacak.

Çevreciler yine protesto ettiler

(ORTAKÖY) Doğa Savaşçıları Çevre Örgütü üyeleri, Ortaköy’de 2005 yılının son eylemini gerçekleştirdi. Eylemlerinde Doğa Savaşçıları Çevre Örgütü üyeleri Noel baba kılığına girerek çevre sorunlarını protesto etti. Örgüt Başkanı Zafer Murat Çetintaş, Türkiye’deki çevre sorunlarının son 3 yılda giderek artmaya başladığını söyledi.

Yeni yılda trafik cezaları zamlandı

(İSTANBUL) Yeni yılda trafik cezalarına zam geldi. Cezalar yüzde 9.8 oranında arttı. Buna göre en düşük 49 YTL, en yüksek ise 10 bin 980 YTL olduğu belirlendi. Trafik cezalarının peşin ödenmesi durumunda yüzde 25 indirim uygulanacağı ifade edildi. Ekonomik durumu uygun olmayanlar ise trafik cezalarını 4 taksitle ödeyebilecekler.

Taksim-Kabataş seferi başladı

(KABATAŞ) Taksim-Kabataş hattıyla İstanbul, 133 yıl aradan sonra ikinci tüneline kavuşuyor. Taksim- Kabataş hattındaki vagonların bir kablo yardımıyla hareket ettirildiği sistemde deneme seferleri başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından başlatılan deneme seferleri, yaklaşık 2 ay sürecek.

Vatandaş görüş bildirdi: “El atın şu işe”

Beşiktaşlılar, camilerin daha temiz ve bakımlı olmasını, ses sisteminin düzene girmesini istiyor. Bayram öncesi yaptığımız araştırmada, vatandaşların camilerin bakımlarının periyodik olarak yapılmadığından sıkıntı duyduğu, dış görünümüne de dikkat edilmediği için kimi ibadethanelerin derme çatma gibi kaldığını belirtti. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün onayladığı yeni yasaya göre Vakıf Camileri’ne hoparlör yasağı gelirken Beşiktaşlı vatandaşlar, ses sisteminin diğer camilerde de artık belli bir düzene girmesini istediklerini ifade etti.

Beşiktaş Müftü Vekili ve Beşiktaş Merkez Vaizi Cafer Sürücü konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Merkezi sistem konusu gündeme geliyor. Bunun örneklerinden biri de Kadıköy’de mevcut. Ses konusunda sıkıntılardan biri de müezzinlerin ses durumlarındandır. Kadıköy’de hem vaazda yani Cuma günleri tüm camilerinde merkezi sistem kullanıyor. Bu yaklaşık olarak 5-6 seneden beri uygulanıyor. Ezanı için de söz konusu. Ezanı merkezileştirdi. Bu sistemin elbette hem olumlu hem olumsuz yanları da var. Sistemin faydalı yönünü öncelikle ezanı, ezan ehli insanlar okuyor. Mahsuru olan yanı ise, ezan okuma kabiliyetini diğer müezzinler kaybediyor. Okumaya okumaya kendilerini geliştiremiyorlar. Müezzinin sesi bed yani kötü bir ses ise yüksek bir ses verildiğinde de rahatsızlık veriyor. Güzel sesli birisi için ise bu durum çok farklı oluyor. Çevrenin rahatsız olması olmayacak düzeyde olması tamam ancak bunun ölçüsü nedir? Kişi ezandan rahatsız oluyor olabilir. Bunu iyi tartmak gerek. Öte yandan Beşitaş camilerinde çok yüksek sesle ve tonaj olarak çok aşırı tiz sesle ezan okunduğuna şahit değilim. Ancak güzel olmayan bir sesten dolayı sıkıntı duyulabilir. Yani, sesin özelliğinden dolayı.”

32 cami bulunan Beşiktaş ilçesinde camilerin civarında veya camiye bitişik barakalar veya eklemelerin yapılamayacağını belirten Sürücü, zorunluluk hallerinde bile müftülüğe bildirilmesi gerektiğini belirtiyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı camilerinde müdürlüğünden izin almaksızın herhangi bir şey yapmayacaklarının altını çiziyor. Sürücü, Vakıf Camileriyle de ilgili Vakıflar Genel Müdürlüğü ile iletişim halinde olduklarını gerektiğinde fikir alış verişinde bulunulduğunu belirtiyor.

Sürücü yaşanan sıkıntıları şöyle sıralıyor: “Şerefede yer alan bazı aydınlatmaları gördüm. Işıklandırmaların bazıları patlamış oluyor Görüntü güzelliği versin diye düşünülüyor ama dikkat edilmesi lazım. Öte yandan her renk de kullanılamaz. Hoş bir görüntü değil” Vatandaşlardan genellikle ses sistemi ile ilgili kimi şikayetlerin geldiğini söyleyen Sürücü, “Ezan okuyanlar için seslerinde seçicilik olmalı” diyor.

VATANDAŞ GÖRÜŞLERİ

TEMİZLİK ŞART

“Camilerimiz daha temiz olsun. Tuvaletlerinden halılarına kadar temizliğinin tam olmasını isteriz. Dış görünümünün bakımlı olması da bizim için elbette ayrı bir güzelliktir.” Hasan Ünveren-47 yaşında

GÜZEL OLSUN

“Camilerimizin dış görüntüsü de içi de güzel olsun, temiz olsun. Kimi camilerin dış görünümü iyi değil. Hoparlör kordonlarıyla dolanmış minareler,civarındaki kötü görüntüler de rahatsız edici olabiliyor. Düzene girmesini istiyoruz.” Cevat Duygun-36 yaşında

İÇİ DE ÖNEMLİ

“Camilerin görüntüsü içinin güzelliği kadar önemlidir diye düşünüyorum. İçi ve dışı temiz olsun güzel olsun, kim istemez ki?” İsmail İstanbullu-40 yaşında

HOPARLÖRE DİKKAT

“Camilerin içsel temizliği önemli. Dış görünümü de mimari açıdan daha güzel olabilir. Bir Süleymaniye ile diğer camileri kıyaslayamazsınız. Hoparlör sesinden rahatsız değiliz çok açık geliyor ama biz dibindeyiz. Uzaktakiler farklı düşünecek. Göreceli bir durum.” Filiz Beyhan-30 yaşında

STANDART GELSİN

“Camilerin çoğunun görüntüsü oldukça kötü. Apartmanın en üst tarafında cami diye yapılanmış ibadethaneler görüyoruz. Bu yapılanmaları hoş karşılamıyorum. Daha düzgün ve güzel görünen temiz ve bakımla camilerimiz olabilir.” Serhan Raligöz-35 yaşında

DERME ÇATMA OLMAZ

“Bazı camiler dış görüntüsü açısından da temiz değil. Derme çatma gibi. Camilerimizin daha temiz daha düzenli olmasını isteriz. Hoparlörün sesi fazla olmamalı. Ses de güzel değilse olmuyor.” Mehmet Balcı-67 yaşında

ÇOK AÇIYORLAR

“Camilerimiz temiz olsun, bakımlı olsun. Hoparlörden rahatsızlık duyuyorum. Evimin karşısında çok açıyorlar fazla ses geliyor. Buna bir çare bulun. Ezanı severim. Ama bu başka.” Hanefi Yurtseven-60 yaşında

EZAN SESİNİ SEVERİM

“Camilerin bakımlı ve temiz olmasını kim istemez ki. Elbette daha güzel olmasını isteriz. Ben hoparlör sesinden herhangi bir rahatsızlık duymuyorum.” Murat Şahin-72 yaşında

TUVALETLERE BAKIN

“Özellikle tuvaletlerinin daha temiz olmasını isterim. Beşiktaş’ta genel itibariyle iyi denilebilir. Dış görüntüsü için ise bakımsız kalan yerleri için camilerin dış cephesi yenileme yapılırsa daha hoş olacağına inanıyorum.” Cemil Kılıç-27 yaşında

ÖZEN GÖSTERİN

“Camilerin dışı da içi de temiz olmalı. Bakımı da periyodik olarak yapılmalı. Bunlar sağlanırsa aksatılmadığı zaman camilerin görüntüsünün ilk zaman yapıldığı gibi korunacağını düşünüyorum.” Mesut Güzel-31 yaşında

Seçim startı verdiler

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İstanbul’un yerel yönetim ve merkezi hükümet tarafından iyi yönetilemediğini söyledi. Baykal, “İstanbul’da yaşanan bir gösteriş ve pazarlama, emlakçı belediyeciliğidir. Belediyeciliği emlak rantı arayışına indirgeyen bir yaklaşımla karşı karşıya olduğumuz ortadadır” dedi. Baykal, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, 2006 yılında seçim yapılabileceği mesajını da verdi. Ve “Çalışmalara başladık” dedi.

Suları temizlediler

SU depolarının dezenfektekte ve temizlik hizmetini başlatan Beşiktaş Belediyesi, ödül aldı. Okul ve ibadethanelerin su depolarının temizlik ve dezenfekte hizmetini ücretsiz olarak gerçekleştiren Beşiktaş Belediyesi’ne, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü adına teşekkür plaketi verildi. Beşiktaş Kaymakamlığı’nda düzenlenen törende, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal adına Beşiktaş Belediyesi Başkan Vekili Kemal Çiloğlu, teşekkür plaketi aldı.

Alışverişler yeni yılda da tam gaz!..

Metropol hayatının dinamik ve stil markası Sevenhill’in bayrama özel “%50 indirim” kampanyasıyla, tüm Sevenhill ürünlerine yarı fiyatına sahip olabilirsiniz. Bu çok avantajlı bayram alışveriş için Sevenhill’e mutlaka uğrayın. Bayramda dinamik, rahat ve sıcacık olmak isterseniz, Sevenhill’in e-nerjik, yerinde duramayan ve trend tasarımlarından oluşan “Kış O-yunları” isimli koleksiyonuna bir bakın. Sevenhill’in kışın yapmaktan keyif aldığımız anlara ve mekanlara özel olarak hazırladığı 800 parçalık koleksiyonu çeşitli temalara ayrılmış durumda. “Underground”, “Hollywood smile”, “Fusion sports”, “Stylish comfort” bu temalardan bazıları. Sevenhill’de World Card’a 50,00 YTL üzerine +4 taksitin yanı sıra Maximum Card ve Card Finans’a bir ay taksit atlat kampanyası uygulanıyor. Mutlaka size de uyan birşeyler vardır!..

İp incecik

Motorola, bu yıl 2. düzenlenenTrend Show’da tasarım devriminin en son halkası 10,9 mm.lik Motorola L6 ve birbirinden ilginç sürprizleriyle kendini gösterdi. Motorola L6 kazanmak ve DJ Negma ile DJ atölyesine katılabilmek için; Trend Show’da Motorola tarafından dağıtılan yapbozları tamamlayarak Motorola standını ziyaret etmek gerekiyor. Stand ziyaretçileri bu şekilde gün içerisinde 5 kez tekrarlanacak özel yarışmalara katılarak kazanmak için yarışacak.

Öte yandan, Motorola, sevgililer gününe şimdiden hazır.

PEBL ve RAZR V3 hatta şimdiden sevdiklerinize yapacağınız romantik bir jest. Motorola, RAZR V3 modeliyle hayranlık uyandıracağa benzer. RAZR V3, farklı renk seçeneğiyle hem baylara hem de bayanlara aşkın sıcaklığını hissettiriyor. Seride yer alan renk seçenekleri; RAZR V3 siyah ve Holwood Yıldızlarının gözdesi RAZR V3 pembe. Herkese bir seçenek var.

Herkesi düşünüyorlar

HENÜZ bir ay var ama sevgililer günü için Collezione şimdiden kolları sıvadı. Sevgililer gününde sevgilinizle dağa çıkmak için polara, triking yapmak için bota, dansa gitmek için aradığınız tshirte’ü şimdiden vitrinlerinde yerini aldı. Ayrıca, Collezione 215 satış noktası ve bol çeşitli ürün yelpazesi ile size sevgililer gününde sürpriz hediyeler sunuyor.

Saç tasarımları ilginç, renkler siyah-beyaz

SAÇ tasarımında Eczacıbaşı Shwarzkopf ürünlerini tercih eden Ebil Saç Tasarım’ın yeni yılın kış saçlarında barok bir tarz, cesur bir hava ve sofistike yaklaşımlar hakim. Ebil’in “Futuristic”, “Dream Girl”, “Romantic”, “Baroc”, “Black Girl” ve “New Blond” olmak üzere 6 trend altında topladığı “Characteristic Collection” da, her zamanki gibi yenilikçi, orijinal ve çarpıcı bir çizgi bulunuyor. Bebek, Suadiye ve Kemerburgaz şubelerinin yanı sıra, Harbiye’de yeni açılan Ebil Academy ile de hizmet veriliyor.

Kahramanınla yat

ÇOCUĞUNUZUN artık sevdiği kahramanla süslenmiş rengarenk nevresim takımı ile uyuyacak. TAÇ ayda sadece 6 YTL ödeyerek çocuğunuzu hayalindeki kahramanla buluşturma fırsatı sunuyor. Artık her çocuk odasını en sevdiği çizgi karakterle süslenmiş TAÇ nevresim takımı ile süsleyebilecek. Yeni kampanya ile 10 ay boyunca ayda sadece 6 YTL ödeyerek TAÇ ürünlerinden birinin sahibi olabilirsiniz.

Paylaş derdini

Avrupa Cinsel Tıp Cemiyeti Kongresi’nin sekizincisinde, erkeklerde sertleşme sorununa yönelik kampanyada küresel elçi seçilen Jerry Hall, “Dünyada 152 milyon erkek sertleşme sorunu yaşıyor. Bu erkeklerin sadece yüzde 10-15 kadarı tedavi ediliyor. Sertleşme sorunu sadece erkeklerin değil, aynı zamanda eşlerini de ilgilendiriyor” dedi.

Kongreye katılan Türk uzmanlardan Aile Sağlığı Araştırma Derneği (ASAD) Başkanı Prof. Dr. Halim Hattat, Türk erkeklerindeki sertleşme sorununu çözmek için 2006 yılında eczacılar üzerinde yoğunlaşan yeni bir kampanya başlatacaklarını söyledi. Yapılan araştırmalar, sertleşme tedavisinin sabır gerektirdiği ve bunda kadının rolünün büyük olduğunu gösteriyor. Avrupa ve ABD’de yapılan araştırmalara göre, tedaviye başlayanların sadece üçte biri devam ediyor. Yani üçte ikilik kesim tedavinin devamını getirmiyor ve sadece yüzde 20’si doktorun reçete ettiği ilaçları kullanıyor. Yine araştırmalara göre kadın, tedavinin devamında en önemli faktör. Bu nedenle kadınların partnerleriyle bu konuyu konuşmalarının çok önemli olduğu belirtiliyor. Bayer firmasının dünya çapında başlattığı “Derdini paylaş, aşkını alevlendir” kampanyasının elçisi Jerry Hall de bu noktada önerilerde bulundu. Öte yandan ASAD Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Emre Akkuş, 1998 yılından günümüze kadar yapılan çalışmalar sonucunda geliştirilen Viagra ve Levitra gibi “mucizevi ilaçların”, sertleşme sorunu yaşayan erkeklerin tedavisinde kesinlikle başarılı olduğunu söyledi.

VETERINERIUM

24 saat açık olan merkezde, muayeneden cerrahiye doğum ünitesinden kuaförüne kadar bir çok birimiyle hizmet veriyor. Kış mevsiminde hayvan bakımında en önemli tavsiye ise, beslenmeye yönelik. Protein ve karbonhidrat yüklü besinlerden kaçınılmalı diyen sağlık uzmanları, iyi bir aile ortamı içinde sorunu olmayan hayvanların da mutlaka periyodik olarak kontrole gelmeleri ve aşılarının düzenli yapılması gerektiğini belirtiyor.

Adres: Beyaz Karanfil Sokak No: 34 3. Levent- İstanbul.

Tel: 0 212 278 88 87

ŞİRKET HABERLERİ

Telefonlarınızı kasko yaptırmadınız mı?

TÜRKİYE’NİN ilk genişletilmiş garanti sistemi Garantex’in, cep telefonları için sunduğu ‘Yılbaşı Özel Paketleri’nde çalınmaya karşı kasko hediye!Cep telefonu kullanımı sırasında kullanıcıların sık karşılaştıkları sorunlara karşı en ekonomik ve en uygun çözümleri sunan Garantex, her durumda tüketicilerin yanında yer alıyor. Garantex, standart ‘Garantex Cep Telefonu Paketleri’nde sunduğu ıslanma, bozulma, kırılma, yanma ve düşürmeye karşı kasko hizmetlerine yeni yılda özel olarak çalınmaya karşı kaskoyu da ekliyor.

Saçlarınızı uzatmaya hazır mısınız?

KADINLARIN en büyük problemlerinden biri de saçlarının kolaylıkla uzamaması. Biotinli şampuan Prozinc, bu soruna çare oluyor. Saç uzamasını kolaylaştıran ve saç kırılmalarını önleyen Prozinc şampuanı eczanelerde bulabilirsiniz. ProMed İlaç ve Kozmetik tarafından üretilen Prozinc şampuanın bileşimindeki en önemli madde biotin. Biotin saçın dökülmesini ve cansızlığını önlüyor. Prozinc’te ayrıca, Octopirox, Pro vitamin b5, D-Panthenol, Zinc Pyrithione, Vitamin E, Vitamin B6 bulunuyor.

Çeşit çeşit terlik her ayağa uygun

TWIGY’DEN yine yepyeni bir terlik daha geldi. Siyah, beyaz, fuşya, pembe, toz pembe, mavi ve kırmızı alternatifleri bulunan yüksek topuklu, tüylü terlikler vitrinde yerini aldı.

TWIGY tüylü terliklerin fiyatı ise 36 YTL.

TWIGY’nin zengin ürün çeşitlerine, TWIGY Fulya İndirim Mağazası, TWIGY Altunizade – Bağlarbaşı, TWIGY Olivium, TWIGY Çengelköy Maxicenter, TWIGY CarrefourSA, Boyner, Ayakkabı Dünyası, Huzur Mağazaları, Joker, Özdilek, Tansaş’dan ulaşmak mümkün.

Evcil hayvan besleyenlere müjde

MIELE, ev hayatındaki konforu maksimumda yaşatan ürünleriyle kolaylık ve ayrıcalık sunmaya devam ediyor. Miele S5 Cat & Dog 5000 elektrikli süpürge, kedi ve köpek gibi dostlarını çok seven, ancak evin her yerine dökülen tüylerinden rahatsız olanlar için birebir. Miele S5 5000 elektrik süpürgesi, tüyleri hızla ve güçle hemen turbo fırçası ile birinci sınıf hijyen sağlıyor. Aktif Hava Temizleme filtresi istenmeyen evin içindeki nahoş kokuları bile ortadan kaldırıyor. 3 metrelik hortumuyla tek bir noktadan evi temizliyor.

Yeni yılın ilk sergisi

Ortaköy Sanat Galerisi’nde 33 sanatçının bir araya gelerek sergilediği resimler çok büyük ilgi görüyor.

Yeni yılın ilk sergisi Ortaköy Sanat Galerisi’nde gerçekleşti. Görkemli açılışta sanatseverler; sevdikleri için hediye olarak tablo beğenirken, yeni yılın ilk sergisini de kaçırmamış oldular. 31 Ocak’a kadar sürecek olan sergi, otuz üç sanatçının eserlerinden oluşuyor. 30cm x 30 cm boyutlarda özel olarak üretilen 150 tablo, yeni yılın ilk ayında da yoğun ilgi görüyor. Sevilen sanatçıların bir arada geldiği yeni yıl sergisinde, her renk ve dokudan tablo bulmak mümkün. Galeride Devrim Erbil, Enis Aktaş, Faruk Cimok, Özdemir Yemenicioğlu, Uğur Çalışkan gibi ünlü ressamların da eserleri sergileniyor. Siz de bu birbirinden farklı küçük tablolardaki yaşamı keşfetmek istiyorsanız, yolunuzu Ortaköy Sanat Galerisi’ne çevirin. Ortaköy Sanat Galerisi, Pazar hariç her gün 12:00 – 19:30 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Yeni yıl sergisine katılan sanatçılar şöyle sıralanıyor: Enis Aktaş, İsmail Ateş, Yusuf Ziya Aygen, Faruk Cimok, Rabia Çalışkan, Uğur Çalışkan, Hikmet Çetinkaya, İbrahim Çiftçioğlu, Saim Dursun, Devrim Erbil, Saadet Gözde, Funda İyce, Ekrem Kahraman, Emin Koç, Ali Kotan, Vedat Örs, Kadir Öztoprak, Şükran Pekmezci, Hasan Pekmezci, Gül Pınar, Barış Sarıbaş, Gültekin Serbest, Adem Tabur, Sema Ilgaz Temel, Reyhan Uludağ, Gafur Uzuner, Özdemir Yemenicioğlu, Burhan Yıldırım, Hüseyin Yıldırım, Müjgan Özkaya Yılmaz, Hüseyin Yüce, Melisa Yücel, Gülay Yüksel.

Aziz Nesin ve Nazım Hikmet için bir araya geldiler

“Ustalara Saygı Etkinlikleri”

Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” gecelerinin yedincisi, Aziz Nesin için gerçekleştirildi. Nesin’in çalıştığı alanlara damga vuran çeşitli yönleri ile anıldığı etkinlik, Akatlar Kültür Merkezi’nde Aziz Nesin’in görüntüleriyle başladı. Ozan Erol Ayhan’ın sunduğu gecede; Adnan Özyalçıner, Ataol Behramoğlu, Atilla Bırkiye, Demirtaş Ceyhun, Enver Ercan, Nurten Tunç, Sennur Sezer, Turgay Fişekçi, Zeliha Berksoy ve Zeynep Oral, ustaya dair anılarını katılımcılarla paylaştı. Faruk Şüyün’ün yönettiği etkinlikte Atilla Şendil ve Zafer Ergin, Aziz Nesin’in yapıtlarından bölümler okudu. Yazarın oğlu Ali Nesin’in de katıldığı etkinlik, İsa Çelik’in Aziz Nesin fotoğraflarından oluşan dia gösterisi ile sona erdi. “Ustalara Saygı” gecelerinin sekizincisi ise Nazım Hikmet için gerçekleşti. Gece, İstanbul Gölge Oyuncuları’nın Nazım Hikmet’ten sahneledikleri “Sevdalı Bulut” ile başladı. Nazım Hikmet’in Türkiye televizyonlarında yayınlanan ilk görüntülerinin sunulduğu geceye, şairin eşi Vera’nın kızı da konuk oldu. Vera’nın kızı, izleyicilere Nazım’ın yaşadığı evin fotoğraflarını gösterdi ve ustadan Rusça şiirler okudu. Emre Kınay’ın sunduğu geceye; Atilla Birkiye, Cüneyt Türel, Deniz Göçer, Doğan Hızlan, Mustafa Avkıran, Timuçin Esen, Turgay Fişekçi, Zafer Ergin, Zeliha Berksoy katıldı. İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda ustanın “Benerci Kendini Niçin Öldürdü” adlı yapıtını yorumlayan Celal Kadri Kınoğlu, Kürşat Alnıaçık, Yurdaer Okur, Tansel Önger ve Hülya Karabayır da etkinliğin konukları arasında yer aldı. Zeliha Berksoy ise Nazım Hikmet’ten şiirler okudu ve ustanın onun için yazdığı “Bu Bir Rüyadır” operetinden aynı adlı şarkıyı yorumladı.

POPSAV Beşiktaş’ta

Sanata ve sanatçıya kucak açtılar

Beltaş’ın düzenlediği kültür sanat etkinliklerinden de yakından takip ettiğimiz pop müzik yıldızları, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ı ziyaret etti. Kısa adı “POPSAV” olan Popüler Müzik Sanatı Vakfı’nın yönetici ve üyelerinden oluşan bir grup sanatçı; Beşiktaş’ı, İstanbul’un kültür sanat merkezi haline getirmeye yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ı makamında ziyaret etti. Ortaköy Sanat Galerisi’nde ilk kişisel resim sergisini açan sevilen sanatçı Erol Evgin, Nükhet Duru, Hakan Peker, Ünal Uzun, Baha Boduroğlu ve Reyhan Karaca, Beşiktaş’ta buluştu. Sanatçıların sıkıntılarını paylaştıkları toplantıda, Beşiktaş Belediyesi ile POPSAV arasında ileriye dönük olarak gerçekleştirilebilecek çalışmalara da değinildi. Beşiktaş Belediyesi’nin Levent’teki binasında gerçekleşen buluşmada, Türkiye’de müzik sektörünün yaşadığı sorunların başında gelen “korsan kaset ve cd’lerle mücadele” konusunda yerel yönetimlerin neler yapabileceği tartışıldı. İstanbul’un aydınlık yüzü Beşiktaş’ta, kültür ve sanat alanında da standartları Avrupa düzeyine çıkarmakta kararlı olduklarını vurgulayan İsmail Ünal; sanatı ve sanatçıları desteklemenin, belediyenin öncelikleri arasında yer aldığını söyledi. İsmail Ünal, sözlerine şöyle devam etti: “Son derece olumlu bir havada geçen bu toplantının kapsamlı bir işbirliğinin ilk adımı olmasını diliyorum. Türkiye’de sanatın desteklenmesi ve önündeki engellerin kaldırılması için belediyelerin yapabileceği çok şey var. Biz Beşiktaş Belediyesi olarak, ilçemizin kapılarını ve imkanlarını sanatçılara ve her türlü kültür sanat faaliyetine açık tutmayı sürdüreceğiz.”

SAYFA 5

‘Et tırnaktan ayrılmaz’

Bu sayımızda taraftar ve futbolcu arasında gelişen gerginliği araştırdık.

Ayrıca, Demirören’in “Tigana ile başarılı olacağız” sözünü irdeledik.

Ligin ilk yarısının son haftalarında başlayan istenmeyen tezahüratlar ve taraftar ile futbolcu arasındaki gerginlik Beşiktaş camiasında olay oldu. Bunun üzerine Beşiktaş Gazetesi muhabirleri konuyu taraftara sordu. Taraftar, “Yaşananlar kötü sonuçların doğurduğu bir olay. İkinci yarıda tablo değişecektir “dedi. Taraftar olayların büyütülmemesi gerektiğinin altını çizerek, “Biz tepkimizi bir şekilde dile getiririz. Kesinlikle küsme olmaz. Hele gerginliklerler hiç bir zaman uzun süreli değildir. Herkes üzerine düşeni yapacaktır. Biz Beşiktaş’a canımız pahasına sahip çıkarız. Futbolcularının da en iyisi yapacaklarına inanıyoruz” dedi.

Hakan Daltaban Siyah – Beyaz Der.

“Futbolcuların özellikle bazı futbolcuların taraftar ile ilgili bakış açıları camiayı çok üzüyor. Onlar hangi formayı giydiklerinin farkında değiller mi? Rüya takım Beşiktaş’ta futbol oynuyorsunuz. Beklentilere yanıt vermek gerekli. Öte yandan taraftar da yapacağı tezahüratı bilmeli. Futbolcunun kişiliğine ailesine yönelik söylemleri tasvip etmiyoruz. Ancak futbolcuların da taraftarın büyüklüğünü bilmesi gerekiyor. Bekleneni vermeyen bazı futbolcular bazı basın organlarıyla birlikte tezahüratların olumsuz etkilediğini söylüyorlar. Bunlar güdümlü davranışlardır. Burada taraftara şöyle bir iş düşüyor, yeni gelen yeni transfer olan futbolcuları hoşgörüyle karşılayacak, sakin bir tutumla alışmalarını sağlayacak. Yeni gelen bir oyuncu böyle bir taraftarın büyüklüğü karşısında bocalayabilir. Bu bakımdan taraftar tolerans göstermeli.

Ayrıca, Başkan Yıldırım Demirören, 2007 yılına kadar Tigana ile güzel projelere imza atacağız şeklinde bir açıklama yapmıştı. Öncelikle istikrardan yana olduğumuz için Başkan Demirören’in bu söyleminin arkasında durmasını istiyoruz. Zaten Tigana kendini kanıtlamış bir teknik adam. Gerek futboluyla gerek antrenörlüğe bakış açısıyla Tigana, net bir adam. Uyguladığı sistemin yani Fransız sisteminin de bize uygun olduğu düşüncesindeyim.”

Adem Akçay Siyah – Beyaz Der.

“Kötü tezahüratlar yaşanmıştı. Taraftar başarıya aç bir durumda. Taraftar özlem içinde. Kötü gidişe rağmen tribünlerde herkes yerini almaya çalışıyor. Takımını karda kışta destekliyor. Futbolcuların taraftarın tezahüratlarına karşı söylemini ben kaprislice buluyorum. Her türlü imkanların bulunduğu bir kulübe sezon başında aldığınız yüklü paralar geliyorsunuz ama hakkını veremiyorsunuz, taraftar tepkisini koyar tabi. Taraftarı genelleme içine sokmanın, böyle söylemlerde bulunmanın bir yararı yok. Futbolcular bu davranışı tamamen bahanesidir.

Hoca değişmesinden bıktık usandık artık. İstikrarın sağlanması istiyoruz. Tigana’dan memnunuz. Ancak ileride ne olabilir, bilemiyoruz. Yönetim bu açıdan tutarsız. Arkasındayız deyip Rıza’da olduğu gibi bir benzer olay daha yasamak istemiyoruz.”

Güney Gökhan – Uni BJK

“Başkan Yıldırım Demirören’i iyi niyetli ve iyi bir Beşiktaşlı olarak görüyorum. Ancak doğru bir zamanlaması olmadığını düşünüyorum. Tigana’yı beğeniyoruz ve teknik adamlığının Beşiktaş’a çok şey katacağına inanıyoruz. Bu da istikrar muhakkak sağlansın, korunsun demek oluyor. Umarım bu istikrar da gerçekleşir.

Her zaman kimsenin kimseye kapalı kapılar ardında küfür etmesi gibi bir olay yaşanmadı. Ancak alt kısımda bir takım olaylar yaşandı. Futbolcular güven vermiyorlar. Ben de güvenmiyorum. Sezon başında büyük bir kulübe geliyorsunuz yüklü miktarları alıyorsunuz bu taraftar sizi bağrınıza basıyor ama siz bekleneni veremeyince taraftarı suçluyorsunuz. İbrahim Üzülmez’in durumunu, Adem Dursun’un davranışını, el kol hareketleri kabul edemiyorum. Bunu yapmaya hakları yok.”

Yılmaz Gitgetir – Çarşı

“Camiada bir kaos var. Nefesimizi tutmuş bir şekilde bekliyoruz. İnsan psikolojisidir bu. Bekliyorsunuz, istiyorsunuz iyi olsun diye ancak üzülüyoruz. Tepki konulması elbette normaldir. Ancak bunu bu şekilde aksettirmek çok yanlış bir tutum. Futbolcu olarak 2-3 milyon dolar alıyorsunuz, yıllık elinize büyük rakamlar geçiyor ancak takıma baktığınız zaman Fenerbahçe, Galatasaray’ın puanlarının gerisinde kalıyorsunuz. O zaman o futbolcu tepkiyi hak etmiştir. Taraftar da haliyle futbolcudan iyi bir şeyler bekliyor. Ancak futbolcular gerekli performansı gösteremedikleri zaman böyle bir atmosfer yaratarak bu söylemlerle kendi performanslarının düşüklüğüne bahane yaratmış oluyorlar. İnsanlar onları bağırlarına basıyor, ama onlar karaktersiz davranıyor. El ayak hareketleri yapan bir futbolcunun tartışmasız karakteri ortadadır. Biz bağrımıza bastığımız futbolcuları unutmuyoruz? Pascal’ı da unutmadık. Sahada çabalayan bir oyuncuydu. Metin Ali Feyyazları da izledik. Türk oyuncular arasında muhteşem insanları da gördük.

Tigana ile bir istikrarın yakalandığını düşünüyoruz. Temennilerimiz arasında bu yer alıyor. Tigana’nın geçmişi, futbol anlayışı, teknik direktörlüğe bakış açısı önemli. Bu yüzden yönetimlerin sadece Beşiktaş’ta değil tüm kulüplerde son çare olarak teknik adamın gönderdiklerini görüyoruz.”

Alen Markaryan – Çarşı

“Taraftar ile futbolcu arasında gerginlik yaşanması normal. Sezon başında aldıkları parayı düşünürseniz, büyük bir taraftarın bağrına basılan iltifatlar edilen futbolcuların hiçbiri beklentilere cevap veremedi. Takım Galatasaray ve Fenerbahçe’nin aldığı puanların gerisinde kalmasına rağmen maalesef bazı futbolcular bir takım gazeteciler ile el ele verip yapılan tezahüratların, ‘Kartal Gol Gol…’ söylemlerinin konsantrasyonlarını bozduğunu söyledi. Her zaman grubun temsilcisi olarak görüşlerimi söyledim ama bu kez şahsım adıma şunu söylerim ki, bazı futbolcular ile taraftarın arası düzelmez. Bu futbolcular Beşiktaş’ın mantığına, felsefesine, saha ortasında ihanet ettiler. Özetle, tak sepeti koluna herkes kendi yoluna. Bu tamamiyle bir bahanedir. Performansları ile ilgili kendilerinin hallerini bu şekilde örtmeye ve gündeme gelmeye çalıştığı bir durumdur.

Başkan Demirören’in Tigana ile 2007 yılı düşüncesini destekliyoruz. Ve bu bağlamda kesinlikle arkasındayız. Başka bir düşünce şeklimiz olamaz. İstikrarın yakalandığını, korunacağını bu konuda gerekenlerin yapıldığını düşünüyor ve gereksiz yere gündem yaratmanın da manası olmadığına inanıyorum.”

Zafer Arapkirli – Medya Kartalları

“Seyirci hem takımlara hem kulüplere yönlendirme açısından çok önemli bir faktördür. Bir taraftan da bu güne kadar yıllardır bu konuda çok iyi sınavlar vermiş bir kulüp. Çıkış için kulübün en önemli silahlarından biri yine taraftar olması lazım. Ancak taraftarın ya da tribünün öncelikle küfür sorununu çözmesi lazım. Çünkü küfür ve centilmenlik dışı tezahüratlar en az sahadaki isteksizlik ve ruhsuzluk kadar kulübe zarar verir. Yani, taraftar futbolcudan gerçek Beşiktaşlı gibi oynamalarını isterken onlar da gerçek Beşiktaş taraftarı gibi davranmayı bilmelidir. Bu durum karşılıklı. Haklı olarak futbolcuyu eleştiriyorsunuz ama taraftarın da örnek davranışlar içerisinde olması lazım. Kapalı tribünün bir kısmından söz ediyoruz. Oysaki yeni açık tribün çok güzel tezahüratlar yapıyor. Ancak bu güzel tezahüratların önüne kötü olanları geçiyor. Beşiktaş’a basın da karşı olduğu için bunları yaşıyoruz. Geçen sezon Trabzon maçında Beşiktaşlılar sahaya el ele çıktılar. 88 dakika boyunca hakeme rağmen küfür olmadı. Ancak 89. dakikaya gelindiğinde hakem kaynaklı, iki dakika kadar küfürler duyuldu. Basın o iki dakikayı yazdı. Öte yandan demek ki, durum böyle, bu kozu vermeyeceksin. Yöneticilerin yaptıkları yapacaklarının teminatı ve habercisidir.”

SAYFA 6

SPOR YAZARLARI BELİRLEDİ

İlk yarının yıldız futbolcuları Cordoba ve Kleberson oldu

Nefes kesen yarışmada ilk yarı sonuçları alındı. Beşiktaş Gazetesi tarafından başlatılan “Yılın Futbolcusu Kupası” oylamaları sonucu ilk yarıda Kleberson ve Cordoba ipi göğüsledi. İşin ilginç yanı başka bir futbolcu iki kez seçilemedi. Spor Yazarları birer kez “İbrahim Toraman, Sergen Yalçın, İbrahim Akın, Koray Avcı, Ahmed Hassan, Tümer Metin ve Ali Tandoğan” dedi. Üç hafta ise, spor yazarları hiçbir futbolcuya oy vermedi.

BEŞİKTAŞ GAZETESİ’NCE BU YIL İLK KEZ DÜZENLENİYOR

Yarışma sezon başında başlamış ve bizde bunun anonsunu şöyle vermiştik.

Sahada 90 dakika boyunca ter akıtan Beşiktaşlı futbolcuları teşvik edebilmek için yılın futbolcusunu seçiyoruz. Gazete BEŞİKTAŞ İmtiyaz Sahibi Ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İsmail Baştuğ bu yarışmayı Beşiktaşlı futbolcuları daha da teşvik etmek amacıyla düzenlediklerini belirterek, “Yılın futbolcusunu kendimiz seçmedik. Spor Yazarlarına seçtirmek istedik. Bu şekilde daha katılımcı ve daha saydam bir seçim olacaktır.”dedi.

Gazetenin Kurucusu İsmail Baştuğ, sözlerine şöyle devam etti. “İlk defa bu sezon böyle bir uygulama yapıyoruz. Başarılı olursak, ilerideki yıllarda da sürdürüp,bu yarışmayı kalıcı kılmak arzusundayız. Aldığımız tepkiler ve bize bildirilenler teşvik edici yönde. ”

YILIN FUTBOLCUSU SEÇİLENE DEV BİR KUPA VERİLECEK

Spor Yazarlarının oylarıyla seçilecek olan Beşiktaş’ın en başarılı futbolcusuna Beşiktaş Gazetesi dev bir kupa verecek. Beşiktaş Gazetesi yılın futbolcusunu seçiyor anketi devam ediyor. Ünlü spor yazarları ve spor otoriteleri tarafından bildirilen isimler derleniyor ve yıl sonunda en başarılı futbolcu belirlenecek. Her hafta seçilen maçın yıldızı Beşiktaş Gazetesi’nde yayınlanıyor. İlerleyen haftalarda kimin ne kadar oy aldığı istatistiklerle verilecek ve sizlerde bu istatistik bilgilerden daha kolay takip etme imkanı bulacaksınız.

Beşiktaş’ı yazan ve takip eden spor yazarlarının oylarıyla seçilecek olan yılın Beşiktaşlı yıldızına Beşiktaş Gazetesi yeni sezonun başındaki ilk maçta dev bir kupa verecek.

HER MAÇTAN SONRA SPOR YAZARLARI OYLUYOR

Maçın yıldızları ve yılın en başarılı Beşiktaşlı futbolcusu için görüş aldığımız ve alacağımız isimler şöyle: Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Metin Çakmak, Gültekin Onay.

BEŞİKTAŞ’IN MAÇLARI VE İLK YARI OYLAMA SONUÇLARI

1. Hafta: Kayserispor-Beşiktaş: 1-1

Yıldız Futbolcu: Koray

2. Hafta: Beşiktaş- Denizlispor: 2-0

Yıldızı Futbolcu: Koray

3. Hafta: Gençlerbirliği-Beşiktaş: 0-2

Yıldız Futbolcu: Kleberson

4. Hafta: Beşiktaş-Diyarbakırspor: 1-1

Yıldız Futbolcu: Kleberson

5. Hafta: Çaykur Rizespor-Beşiktaş: 1-0

Yıldız Futbolcu: Cordoba

6. Hafta: Beşiktaş-Fenerbahçe: 1-2

Yıldız Futbolcu: Kleberson

7. Hafta: Ankaraspor-Beşiktaş: 2-0

Yıldız Futbolcu: Yok

8. Hafta: Beşiktaş-Samsunspor: 3-2

Yıldız Futbolcu: Sergen Yalçın

9. Hafta: Beşiktaş-Kayserispor: 0-0

Yıldız Futbolcu: Cordoba

10. Hafta: Konyaspor-Beşiktaş: 0-1

Yıldız Futbolcu: Ahmet Hassan

11. Hafta: Beşiktaş-Ankaragücü: 4-2

Yıldız Futbolcu: Tümer Metin

12. Hafta: Malatyaspor-Beşiktaş: 1-1

Yıldız Futbolcu: Cordoba

13. Hafta: Beşiktaş-Gaziantepspor: 0-1

Yıldız Futbolcu: Yok

14. Hafta: Sivasspor-Beşiktaş: 1-3

Yıldız Futbolcu: Ali Tandoğan.

15. Hafta: BJK-Vestel Manisaspor: 3-1

Yıldız Futbolcu: İbrahim Akın

16. Hafta: Galatasaray-Beşiktaş: 3-2

Yıldız Futbolcu: İbrahim Toraman

17. Hafta: Beşiktaş-Trabzonspor: 0-1

Yıldız Futbolcu: Yok

2005-2006 LİG FİKSTÜRÜ İKİNCİ YARI

18. Hafta

Ç.Rize-D.Bakır

B.Ş. Ankara-Denizli

Beşiktaş-Erciyes

F.Bahçe-G.Birliği

Kayserispor -Trabzon

Konya-G.Saray

A.Gücü-V.Manisa

Malatya-Sivasspor

G.Antep-Samsun

19. Hafta

G.Birliği-B.Ş. Ankara

V.Manisa-Malatya

G.Saray-A.Gücü

Trabzon-Konya

Denizli-Beşiktaş

D.Bakır-F.Bahçe

Samsun-Ç.Rize

Sivasspor-G.Antep

Erciyes-Kayserispor

20. Hafta

Sivasspor-Samsun

Beşiktaş-G.Birliği

A.Gücü-Trabzon

B.Ş. Ankara-D.Bakır

Kayserispor-Denizli

Konya-Erciyes

G.Antep-V.Manisa

F.Bahçe-Ç.Rize

Malatya-G.Saray

21. Hafta

Denizli-Konya

D.Bakır-Beşiktaş

V.ManisaSivasspor

Kayserispor-A.Gücü

G.Birliği-Erciyes

Ç.Rize-B.Ş. Ankara

Samsun-F.Bahçe

Trabzon-Malatya

G.Saray-G.Antep

22. Hafta

B.Ş. Ankara-F.Bahçe

Beşiktaş-Ç.Rize

V.Manisa-Samsun

Konya-G.Birliği

A.Gücü-Denizli

Malatya-Erciyes

G.Antep-Trabzon

Sivasspor-G.Saray

Kayserispor-D.Bakır

23. Hafta

F.Bahçe-Beşiktaş

Samsun-B.Ş. Ankara

Erciyes-G.Antep

G.Birliği-A.Gücü

D.Bakır-Konya

Ç.Rize-Kayserispor

G.Saray-V.Manisa

Trabzon-Sivasspor

Denizli-Malatya

24. Hafta

A.Gücü-D.Bakır

Sivasspor-Erciyes

Malatya-G.Birliği

G.Antep-Denizli

V.Manisa-Trabzon

Kayserispor-F.Bahçe

Konya-Ç.Rize

G.Saray-Samsun

Beşiktaş-B.Ş. Ankara

25. Hafta

G.Birliği-G.Antep

F.Bahçe-Konya

Denizli-Sivasspor

Ç.Rize-A.Gücü

Samsun-Beşiktaş

Trabzon-G.Saray

Erciyes-V.Manisa

D.Bakır-Malatya

26. Hafta

V.Manisa-Denizli

Malatya-Ç.Rize

G.Antep-D.Bakır

Sivasspor-G.Birliği

G.Saray-Erciyes

A.Gücü-F.Bahçe

Trabzon-Samsun

Kayserispor-Beşiktaş

27. Hafta

G.Birliği-V.Manisa

F.Bahçe-Malatya

Ç.Rize-G.Antep

B.Ş. Ankara-A.Gücü

Beşiktaş-Konya

Samsun-Kayserispor

Erciyes-Trabzon

Denizli-G.Saray

D.Bakır-Sivasspor

28. Hafta

A.Gücü-Beşiktaş

Erciyes-Samsun

V.Manisa-D.Bakır

G.Saray-G.Birliği

Trabzon-Denizli

Konya-Kayserispor

G.Antep-F.Bahçe

Sivasspor-Ç.Rize

29. Hafta

G.Birliği-Trabzon

Ç.Rize-V.Manisa

Beşiktaş-Malatya

Kayserispor-A.Gücü

Samsun-Konya

Denizli-Erciyes

D.Bakır-G.Saray

F.Bahçe-Sivasspor

30. Hafta

Trabzon-D.Bakır

V.Manisa-F.Bahçe

Erciyes-G.Birliği

A.Gücü-Konya

G.Antep-Beşiktaş

G.Saray-Ç.Rize

Denizli-Samsun

Malatya-Kayserispor

31. Hafta

G.Birliği-Denizli

D.Bakır-Erciyes

Konya-Malatya

Kayserispor-G.Antep

Samsun-A.Gücü

Ç.Rize-Trabzon

Beşiktaş-Sivasspor

F.Bahçe-G.Saray

32. Hafta

Denizli-D.Bakır

Sivasspor-Kayserispor

Trabzon-F.Bahçe

Samsun-G.Birliği

G.Antep-Konya

V.Manisa-Beşiktaş

G.Saray-B.Ş. Ankara

Erciyes-Ç.Rize

A.Gücü-Malatya

33. Hafta

F.Bahçe-Erciyes

Kayserispor-V.Manisa

Malatya-Samsun

A.Gücü-G.Antep

D.Bakır-G.Birliği

Ç.Rize-Denizli

Beşiktaş-G.Saray

Konya-Sivasspor

B.Ş. Ankara-Trabzon

34. Hafta

Samsun-D.Bakır

Trabzon-Beşiktaş

G.Birliği-Ç.Rize

Sivasspor-A.Gücü

V.Manisa-Konya

G.Saray-Kayserispor

Erciyes-B.Ş. Ankara

Denizli-F.Bahçe

G.Antep-Malatya

SAYFA 7

Beşiktaş’ta yaprak dökümü

GİDEN GİDENE!..

Adem Dursun,Youla ve Pancu’dan sonra Tümer Yalçın’ın da gideceği kesinleşti. Tümer Metin’in yıl sonu itibariyle serbest kalacağı, onun için şu günlerde transfer olarak Beşiktaş’a para kazandırılması düşünüldüğü öğrenildi. Tümer Metin’ de olayı doğrulayarak “Her iki tarafta mutlu olmalı. Bu nedenle her an gidebilirim” dediği bilgisi edinildi. Tümer Metin’in bir süredir de Beşiktaş’ta huzursuz olduğu spor camiasında konuşuluyordu. Milli Takım’da gösterdiği performansı Beşiktaş’ta gösteremediği söylenen Tümer’ in ayrılmasının kendisi içinde hayırlı olacağı dilden dile dolaşıyordu. Diğer yandan bu yıl gelen ancak bir türlü takıma uyum sağlamayan, seyirci ile de barası bozulan Adem Dursun ve Youla’da takımdan ayrılıyor. Adem Dursun’ un seyirciye yaptığı iddia edilen parmak hareketinden sonra takımda kalmasının doğru olmayacağı spor otoritelerince belirtiliyor. Youla ise, bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Kendini seyirciyi sevdiremedi. Son maçtan sonra da ayrılacağı mesajını kesin ve net bir dille verdi. Kadıköy Panteri olarak adlandırılan ve Fenerbahçe maçında kaleye geçerek günün kahramanı olan Pancu’da Beşiktaş’la yollarını ayırdı. Daniel Pancu’da uzun süredir verimli olamıyor ve isteksiz davranıyordu. Bir çok oyuncuyla yıldızı barışmayan Beşiktaş taraftarı Romen futbolcu Daniel Pancu’yu seviyordu. Özellikle o unutulmaz Şükrü Saraçoğlu’ndaki Fenerbahçe maçında Pancu önemli ve tarihi bir olaya damgasını vurmuştu. Takım 10 kişi kaldığı bir anda kaleye geçen Rumen yıldız kalesini başarıyla korulmuş ve Beşiktaş o maçtan galibiyetle ayrılmıştı. Ancak daha sonra Pancu bir türlü istenileni verememişti. (Muzaffer TOPAL)

SEBA KONUŞTU

Herkesin düşündüğü ama bir türlü dillendiremediği konuya Beşiktaş’ın onursal başkanı Süleyman Seba kamuoyuyla paylaştı. Seba yaptığı konuşmada, ”Türk futbolundaki bozulmayı mafya ve siyaset çevrelerine verilen tavizlerle bağladı. Beşiktaş’ tanda bahseden Seba özetle şunları söyledi; “Beşiktaş’ı ipotek altına almaya kimsenin gücü yetmez. Beşiktaş’ı gerçekten sevenler sakin düşünmeli. Birlik içinde hareket etmeli. Kimse “Ben” diye ortaya çıkmamalı. Beşiktaş’ın eski güzel ilkeleriyle hareket etmeli. Takım ruhu geliştirilmeli. Ancak bu şekilde başarı gelir”

AMAN NAZAR DEĞMESİN!..

Daha birkaç ay önce “Bundan böyle artık oynayamaz” denilen Sergen yine gündem oluşturdu. Tigana’nın gelmesi ile birlikte ön plana çıkan Sergen Yalçın yeni hocasını göklere çıkardı. Eski Hocası Rıza Çalımbay içinde oyuncu iken de kapris yapardı. Takıma giremeyince küserdi” dedi. Fransız Hocanın Rıza Çalımbay’dan farklı olduğunu da belirten Sergen Yalçın birlikte yeni sezonda iyi işler yapacaklarının da mesajını verdi. Ardından Fransız teknik adamını açıklaması geldi. Beşiktaş’ın Fransız hocasından Sergen Yalçın’a tam destek verdi. Tigana’nın, yapılan zirvede başkan Demirören’e Sergen ile ilgili olarak “Ondan enerji alıyorum. Sergen’i oynatacağımı ve verim alacağımı düşünüyorum. Bana 7 maç kazandırsın yeter. Onunla çalışmak istiyorum. Sergen’den çok ama çok umutluyum. İlk yarı kendini pek gösteremedi. İkinci yarıda daha verimli olacak” dediği belirtildi. (Didem TUTAL)