SPOR-Kartal Tabata’yı kiralamak için başvurdu

tabataYabancı transferi yapabilmek için kontenjan açmak zorunda olan Beşiktaş’a ilk müjdeli haber geldi. Eskişehir, bonservisi 8 milyon Euro olan Tabata’yı kiralamak için resmen başvurdu. Sezonu lig dördüncüsü olarak tamamlayan Siyah-Beyazlılar’da yaprak dökümü zamanı…

Sözleşmesi sona geren Serdar Özkan’ın Galatasaray’la anlaşmasının ardından, şimdi de Rodrigo Tabata’ya bir talip çıktı. Daha önce Batuhan Karadeniz’i bonservisiyle birlikte renklerine katan Eskişehirspor, bu kez de Brezilyalı futbolcu için Beşiktaş Kulübü’nün kapısını çaldı. 8 milyon Euro’luk bonservis bedeli nedeniyle kiralama doğrultusunda istekte bulunan Kırmızı-Siyahlılar’a henüz net bir yanıt verilmedi. Ama, Mustafa Denizli’nin “Değerini bulan ve ayrılmak isteyen herkesi gönderebilirsiniz” şeklindeki net tavrı nedeniyle bu transferin her an gerçekleşebileceği belirtiliyor.

Denizli’den ‘silbaştan’ tavrı
Ayrıca yabancı futbolcu alabilmek için kontenjan boşaltmak isteyen Kartal’ın istediği de, bu trafiğin bir an önce sonlandırılması… Çünkü UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçları nedeniyle sezonu erken açmak zorunda olan Siyah-Beyazlılar, Denizli’nin isteği doğrultusunda transferleri hemen gerçekleştirmek istiyor. Bu arada tecrübeli hoca, daha önce “Ernst hariç” olarak yönetime ilettiği görüşünü, bu kez Alman oyuncuyu da katarak yineledi: “Ciddi bir teklif gelene gereken kolaylığı gösterin.”