AKTUEL-İstanbul’da 19 Mayıs coşkusu törenlerle kutlanıyor

19mayıs19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, İstanbul’da da törenlerle kutlanıyor. İstanbul’daki kutlamalar, Taksim Cumhuriyet Anıtı’ndaki törenin ardından başladı. Törenler, İnönü Stadyumu’nda devam ediyor.

Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen törene; İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, askeri ve sivil yetkililer ile öğrenciler katıldı. Tören öncesi Taksim Meydanı’nda yoğun güvenlik önlemleri alınırken, bina tepelerine ve yüksek noktalara keskin nişancılar yerleştirildiği görüldü. Cumhuriyet Anıtı’ndaki törende anıta çelenkler konulduktan sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
Anıt özel defterini imzalayan İstanbul Valisi Muammer Güler, şunları yazdı: “Gençlerimiz senin aydınlığında yürüyerek Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşatacaklarına söz veriyorlar. Gençlerimiz aldığı eğitimle kalkınma ve modernleşme davasında bayrağı taşıyacak ve kendinden sonraki nesillere daha gelişmiş, müreffeh bir ülke bırakmak için yılmadan çalışacaktır.”
Anıt özel defterinin imzalanmasının ardından Cumhuriyet Anıtı’ndaki tören sona erdi. Kutlamalar İnönü Stadyumu’nda devam ediyor.