AKTUEL-İl Başkanları “Kılıçdaroğlu” dedi.

k İl Başkanlarının toplantısı bitti ve açıklama geldi… Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal’ın “ayrışmayalım” mesajından mutlu olduğunu açıkladı.
Kemal Kılıçdaroğlu açıklamayı, “çok mutluyum bu mesaj Sayın Baykal’a yakışan bir açıklama” şeklinde değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu İl Başkanları toplantısında kendi adaylığının desteklenmesi yönünde bir karar çıkmasını beklediğini söyledi.
Genel başkanlıktan istifa eden Deniz Baykal, CHP il başkanlarına yazılı mesaj gönderdi. Baykal, mesajında ”Birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Etik dışı baskılara göğüs gerelim. Partinize sahip çıkın. Partiyi ayrıştırmadan kurultaya gidin” vurgusu yapmıştı.
Habercilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, “Yaşamımı barış üzerine kurdum hiç kimseyi ötekileştirmeye razı değilim. Kongreden sonra bölünmeyen ama daha güçlü bir CHP ortaya çıkacaktır. CHP iyi sınav veren parti olduğunu gösterecektir. Demokratik düzende siyaset yapılacaksa kişilere arkadan hançerleme veya Brütüs benzetmesi yapılmasını doğru bulmuyorum. Delegeler halkın taleplerini gözönüne alarak buraya geldiler. Daha düzeyli, incitmeden, kırmadan bir kurultayın geçmesini bekliyorum.” dedi.
81 İL BAŞKANLARI KONUŞTU
CHP’de kritik toplantı sona erdi… İl Başkanları Toplantısı’nın ardından CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı alınan ortak kararları açıklayarak ’77 İl Başkanı Kurultay’da Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekleyecek’ dedi.
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de, Deniz Baykal’dan randevu istediklerini fakat henüz cevap gelmediğini söyledi.
Yapılan açıklama şöyle: MYK’nın çağrısı üzerine toplanan 81 il başkanı şu karara varmıştır. Karar 77 il başkanının onayıyla alınmıştır. Biz aşağıda imzası bulunan il başkanları Genel Başkanımız Sayın Baykal’a alçakça düzenlenen komploya karşı mücadelemizi sürdürüyoruz.Ancak bu aşamada Sayın genel başkanın tekrar adaylığının düşünülmesini uygun görüyoruz. Biz Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekliyoruz. Antalya, Ağrı, İzmir, Samsun dışındaki il başkanları bu kararı almıştır. 76 il başkanı’nın il başkanı’nın onayıyla alındı.Antalya, Ağrı, İzmir ve Samsun il başkanlarımızın dışında 77’miz genel kurultay’da Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday göstermiştir.
KILIÇDAROĞLUDA KONUŞTU
CHP genel başkanlığına aday olacağını açıklayan İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, “Son derece mutluyum. Görünen tablo geniş bir mutabakatın sağlandığı yönünde” dedi.Kılıçdaroğlu, bir gazetenin Ankara bürosunu ziyareti sonrasında, gazetecilerin, il başkanları toplantısıyla ilgili sorusu üzerine, “Son derece mutluyum. Görünen tablo geniş bir mutabakatın sağlandığı yönünde. Sayın genel başkanımız da bir mutabakat sağlanmasından yanaydı. Öyle anlaşılıyor ki bu mutabakatı parti kendi içinde sağlamış oldu” diye konuştu.Bir gazetecinin “Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ‘eğer Kılıçdaroğlu gelirse onun da üstesinden geliriz’ şeklindeki sözünü nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, Kılıçdaroğlu, “Seçilir genel başkan olursam benim muhatabım Tayyip bey olur” karşılığını verdi.
4 İL BAŞKANI’NDAN ŞARTLI DESTEK
Baykal’a destek veren il başkanları, Deniz Baykal aday olmadığı takdirde Kılıçdaroğlu’nu destekleyecekleri öğrenildi.
İZMİR’DEN BAYKAL’A DESTEK
CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, “Eğer dönerse Sayın Baykal’a destek verelim” diye konuştu.
İzmir dışında görüş açıklayan Adana İl Başkanı Serdar Seyhan, Ağrı İl Başkanı Bedir Sayan, Antalya İl Başkanı Ahmet Özer Ülken Baykal’ın aday olmasını istedi. Baykal’a destek veren 4 il başkanı, Deniz Baykal aday olmadığı takdirde Kılıçdaroğlu’nu destekleyecekleri öğrenildi.
ANKARA İL BAŞKANI KONUŞMADI
Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediği bilinen CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı toplantıda söz almadı.
‘BAYKAL’I ZİYARET EDELİM’ ÖNERİSİ
CHP Hatay İl Başkanı Halef Tiftikçi, “Genel Başkanımız yok ise Kemal Kılıçdaroğlu isminde birleşelim. Genel Başkanımızın bu ülkeye Başbakanlık borcu vardır. Bu borcu da Kemal Kılıçdaroğlu yerine getirecektir. Buna da Genel Başkanımız sevinecektir. Sayın Genel Başkanımıza çirkin bir komplo yapılmıştır. Çıkışta Genel Başkanımızı ziyaret edelim, bu komplonun karşısında onun yanında olduğumuzu bildirelim” önerisini getirdi.
GENÇLERDEN KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK
Öte yandan 46 ilin gençlik kolu CHP Genel Merkezi önünde Kemal Kılıçdaroğlu’na destek olduklarını belirten bildiriyi okudu.