SPOR-Her iki takım da galip olmak istiyor

telloBursa Atatürk Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak karşılaşmayı, FIFA kokartlı hakemlerden Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır’ın yardımcılıklarını Tarık Ongun ve Muhittin Gürses yapacak. Lider Fenerbahçe’nin 1 puan gerisinde ikinci sırada son haftaya giren Bursaspor ile üçüncü sıradaki Galatasaray’la aynı puana sahip Beşiktaş, yarınki karşılaşmadan galibiyetle ayrılmak istiyor.
Ancak iki takımın da hedeflerine ulaşmaları için sadece galip gelmeleri yetmiyor, rakiplerinin de puan kaybetmesi gerekiyor.

Yarınki karşılaşmada Bursasporluların kulağı Kadıköy’deki Fenerbahçe-Trabzonspor, Beşiktaşlıların ise Gençlerbirliği-Galatasaray maçlarında olacak.

Ligde 72 puana sahip Bursaspor, 73 puanlı Fenerbahçe’nin evinde Trabzonspor’a yenilmesi halinde, beraberlik durumunda bile averajla şampiyonluğa ulaşacak. Fenerbahçe’nin berabere kalması halinde ise Bursaspor’un şampiyonluk için Beşiktaş’ı yenmesi gerekiyor.

BEŞİKTAŞ, SEZONU ERKEN AÇMAK İSTEMİYOR
Beşiktaş ise ligi üçüncü sırada bitirip, UEFA Avrupa Ligi ön elemeleri nedeniyle gelecek sezonu erken açmak istemiyor.

Galatasaray ile aynı puana sahip, ancak ikili averajda rakibinin arkasında yer alarak dördüncü durumda olan siyah-beyazlılar, Bursaspor karşısında kazanıp, Ankara’da da başkent ekibinin puan almasını bekleyecek.
Galatasaray’ın yenilmesi halinde, üçüncülük için 1 puanın bile yeteceği siyah-beyazlıların, sarı-kırmızılıların berabere kalması durumunda ise kazanmaktan başka çaresi bulunmuyor.

BEŞİKTAŞ’TA 7 EKSİK
Beşiktaş, Bursa deplasmanına 7 as oyuncusundan yoksun gidecek.

Siyah-beyazlılarda sakatlıkları süren ve hafta boyunca antrenmanlara katılmayan Ferrari, Yusuf, Holosko, Rıdvan, Tabata ve Ekrem’in yanı sıra dün trafik kazası geçiren İbrahim Kaş’ın Bursaspor karşısında forma giymeleri beklenmiyor.

Bu arada, siyah-beyazlı takımla henüz sözleşme imzalamayan, geçen hafta taraftar tepkisi olması ihtimali göz önüne alınarak sakat olmamasına rağmen kadroya alınmayan Serdar Özkan’ın durumu ise belirsizliğini koruyor.

Manisaspor maçına 17 kişilik bir kadro çıkaran teknik direktör Mustafa Denizli’nin, geçen hafta olduğu gibi genç oyuncular Atınç, Cumali ve Ali Kuçik’i kadroya alacağı öğrenildi.

BEŞİKTAŞ TARAFTARI YİNE GİTMİYOR
Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu’nun aldığı kararla Beşiktaş taraftarları yarınki karşılaşma için stada yine alınmayacak.

Beşiktaş ile Bursaspor taraftarları arasında yıllara dayanan gerginlik nedeniyle uzun süredir iki takım taraftarları deplasmanlardaki maçlara alınmazken, yarınki karşılaşmanın önemi ve kritik olması nedeniyle de siyah-beyazlı taraftarların tribünde yer almalarına yine izin çıkmadı.

DENİZ OTOBÜSÜYLE GİDECEKLER
Siyah-beyazlılar, bugün basına kapalı yapacağı antrenmanın ardından akşam saatlerinde Kartal’dan deniz otobüsü ile Yalova’ya geçecek ve buradan da otobüsle Bursa’ya gidecek.

Takıma, kulüp başkanı Yıldırım Demirören ve yöneticilerin de eşlik etmeleri bekleniyor.