MAGAZİN-Almanya’da Beşiktaş meydanı

erlangenErlangen Belediye Başkanı Siegfried Balleis ile Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın açılışını birlikte yaptığı Beşiktaş Meydanı’ndaki resmi törene, Nürnberg Başkonsolosu Ece Öztürk Çil, Beşiktaş Kaymakamı Saadettin Yücel ile çok sayıda Alman ve Türk vatandaş katıldı.
Resmi tören çerçevesinde Erlangen Türk Kültür Derneği tarafından düzenlenen folklor gösterisi ve bir okulun öğrenci korosu büyük ilgi gördü.
Beşiktaş Belediye Başkanı Ünal, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, “İki kent arasında 27 yıldan beri sürdürülen ilişki, kent merkezinde belediye binasının karşısındaki önemli bir alana Beşiktaş Meydanı adı verilmesi ile pekişti. Daha önce de bir belediye otobüsüne Beşiktaş adı verilmişti” dedi.
Erlangen kentinin üniversiteleri ile tanınan bir kent olduğunu ifade eden Ünal, Beşiktaş’ta kurulu bulunan BEŞ-ER (Beşiktaş-Erlangen) derneğinin benzerinin şimdi de ER-BEŞ (Erlangen-Beşiktaş) olarak Erlangen’de kurulduğunu, okullar arasındaki ilişkiler nedeniyle de Etiler Lisesinden de bir grup öğrencinin geldiğini söyledi.
Ünal, “Biz Beşiktaş olarak Türkiye’nin AB sürecine, kurduğumuz bu iyi ilişkiler ile katkıda bulunuyoruz. Burada yaşayan işadamlarımız, kültür dernekleri ve din temsilcileri ile, Türk çayı, simidi, baklavasıyla ve folkloruyla kendimizi tanıtıyoruz” diye konuştu.
Başkonsolos Çil ile eşine törene katıldıkları için teşekkür de eden Ünal, bugün kentte yapacağı bazı temasların ardından yarın İstanbul’a dönecek.