SPOR-Rüştü Quaresma’yı değerlendirdi

rustu_quaresmaBeşiktaş’ın tecrübeli file bekçisi Rüştü Reçber, Barcelona’da birlikte oynadığı Quaresma’yı değerlendirdi: Hayatımda gördüğüm en yetenekli oyunculardan biri… Futboluyla Türkiye’yi sallar.

Beşiktaş-“Quaresma bize ilaç gibi gelir”
Beşiktaş’ın 1 numarası Rüştü Reçber, Barcelona’da birlikte görev yaptığı Quaresma ile ilgili konuştu. Aynı takımda oynayan ikili, teknik direktör Frank Rijkaard’la yaşadıkları sorun nedeniyle takımdan ayrılmak zorunda kalmışlardı. Rüştü’yle aynı kaderi paylaşan Quaresma Porto’ya giderken, Rüştü ise Türkiye’ye geri dönüş yapmıştı. Birçok yıldızla birlikte oynadığını belirten Kartal’ın file bekçisi, Quaresma’nın çok özel bir futbolcu olduğunun altını çizdi.

‘Hayran kalmıştı’
Hayatında gördüğü en yetenekli oyunculardan birinin Quaresma olduğunu belirten Rüştü, “Topla çok süratli ve hızlı adam geçebiliyor. Barcelona’da birlikte görev yaptık. Kalitesini biliyorum ve onun yeteneklerinden eminim. Uyum süreci yaşayacağı kesin. İtalya’da da benzer sıkıntılar çekti. Ancak ona güvenilir ve zaman verilirse Türkiye’de çok büyük işler başarır. Taraftarların seveceği türden bir futbolcu ve ayrıca sağlam bir karakteri var. Kendisiyle Porto’dayken karşılıklı oynamıştık ve taraftarlara hayran kaldığını söylemişti. Eğer transfer olursa, bizim tribünlerimiz önünde oynayacak” ifadesini kullandı. Ayrıca dün özel bir etkinliğe katılan Rüştü, “Beklemediğimiz derecede kötü bir sezon geçirdik. Gelecek yıl çok daha iyi olacağız” dedi.