SPOR-Kartal’ın zaferi: 1-3

62388Karşılaşmanın 25. dakikasında İbrahim Toraman’ın golüyle 1-0 öne geçen Siyah Beyazlı ekip, ilk yarıyı da bu skorla üstün tamamladı. İkinci yarının başında Diyarbakırspor beraberliği yakaladı. Tazemeta 48. dakikada topu ağlara göndererek skora denge getirdi. 67. dakikada Abdullah Çetin’in kendi kalesine attığı gol adeta Diyarbakırspor’u yıkan gol oldu ve Beşiktaş’ı 2-1 öne geçirdi. Dakikalar 84’ü gösterirken de Tello’nun golü Beşiktaş’ı 3-1’lik üstünlüğe taşıyarak iyice rahatlattı. Kara Kartal mücadeleyi bu skorla kazanarak 61 puana yükseldi ve Galatasaray’ın üç puan gerisinde 4. sıradaki yerini korudu. Diyarbakırspor ise 27 puanda kaldı ve Sivasspor’un da Kasımpaşa’dan bir puan almasıyla son iki haftaya rakibinin 5 puan gerisinde girerek ligde kalma umutlarını büyük ölçüde yitirdi.
Maçtan Notlar
Son olarak 6 Mart’ta olaylı Bursaspor maçıyla kendi saha ve seyircisi önüne çıkan Diyarbakırspor, 58 gün sonra kendi sahasında Beşiktaş’ı konuk etti. Sahasının kapatılma cezasını tamamlayan yeşil kırmızılı ekip, seyircisiz oynama cezası devam ettiği için Beşiktaş maçını da seyircisiz oynadı.
Şampiyonluk mücadelesini üst üste aldığı kötü sonuçlarla kaybeden Beşiktaş’la kümede kalma mücadelesi veren Diyarbakırspor tribünlerin boş olduğu bir ortamda karşılaştı.
Bursaspor maçında yaşanan olaylardan sonra 3 maç saha kapama cezası alan Diyarbakırspor, 1 hafta sonra İstanbul’da oynadığı Büyükşehir Belediyespor maçının son anlarında yaşanan olaylar yüzünden de 3 maç seyircisiz oynama cezası aldı. Diyarbakırspor, sezonun ilk yarısında da oynadığı Fenerbahçe maçı sonrası yaşanan olaylar nedeniyle de 2 maç saha kapama cezası almıştı.
Karşılaşmaya Beşiktaş genç oyunculardan oluşan kadroyla sahaya çıktı. Teknik direktör Mustaffa Denizli, siyah beyazlı takımında genç oyuncuları Rıdvan, İsmail Köybaşı ve Necip’e ilk 11’de yer verdi.
Beşiktaş’ta Ferrari, Tabata, Holosko, Nobre, Yusuf, Ekrem ve kaleci Ramazan Diyarbakırspor maçı kadrosunda yer almadı. Diyarbakırsor’da ise ise sakat olan Milan Martinoviç, Musa Büyük ve Diallo 18 kişilik kadroya alınmadı.