BEŞİKTAŞ-‘Son Kumsal’ gösterildi

sonkumsalSanata verdiği kapsamlı destek çerçevesinde belgesel film yapımcılığının gelişmesine de katkıda bulunan Beşiktaş Belediyesi’nin Belgesel Sinemacılar Birliği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte düzenlediği, “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” günlerinin 11.’si gerçekleşti.
Yönetmenliğini Rüya Arzu Köksal’ın yaptığı “Son Kumsal” filminin gösterildiği etkinliğin söyleşi bölümüne, belgeselin yönetmeni Rüya Arzu Köksal ve Cumhuriyet Gazetesi’nden Oktay Ekinci katıldı.

Belgesel Hakkında
Güzel bir yaz günü. Vakfıkebir kasabasının Dutluk plajını dolduran halk denizin keyfini çıkartmaktadır. Neşeyle bağrışan çocuklar, top oynayan, horon tepen gençler, güneşlenenler, yüzenler, sahildeki çay bahçesinde çaylarını yudumlayan yaşlılar. Bir kaç yüz metre uzakta ise onlarca kamyonun büyük bir gürültüyle taşıyıp sahile boca ettiği kayalar, denize dolduran iş makineleri ve dalgakıran inşaatları. Doğal limanlar ve balıkçı barınaklarının sahil doldurularak yapılan otoyol yüzünden yok olmasıyla kendilerine yeni yerler arayan balıkçıların takalarını karayoluyla taşımaları ve trajikomik öyküleri…

Karadeniz halkının yol yapma bahanesiyle denizinden koparılışın hikâyesi.