KÜLTÜR/SANAT-Dünyanın en iyi davulcusu Levent’teydi

manu-katche-Dünyanın en iyi davulcularından biri olarak gösterilen Manu Katche Nisan gecesi Beşiktaş’ta Levent’te İş Sanat Kültür Merkezi’nde İstanbullularla buluştu. Saat: 20.00’de başlayan konsere İstanbul’un çeşitli semtlerinden bir çok seçkin konuk katıldı.

Manu Katche kimdir?

Hayatı boyunca farklı müzik türleriyle, başka başka müzisyenlerle yarattığı ortak çalışmalarla beslendi. Müzik onun için hep bir ‘paylaşma çabası’ydı. Bütünün kendisine bakarken, parçaları da ayırt etmeye çalıştı. Bu yol onun hem müzikte, hem de hayatta benimsediği yoldu. Müziğin pek çok dilini öğrendi, ama cümlelerini yepyeni ve kendine ait bir dille kurdu. Kendisini bir röportajında şöyle anlatıyor:
“Uzun soluklu müzik kariyerinizde sadece dört solo albüm yaptınız. Belli ki solodansa bir grupla çalmayı tercih ediyorsunuz. Müziğin içinde detay bir enstruman olmayı mı seviyor musunuz yoksa? sorusuna;
Acele etmedim sanırım. Peter Gabriel, Sting, Tracy Chapman, Joni Mitchell gibi pek çok sanatçıyla çalışma ayrıcalığı bana kendi yolumu çizdirdi ve müzikal anlamda kendi kimliğimi bulmamı sağladı. Bazı genç insanlar lider olma peşindeler. Ve bir lider adayı olarak ne istediklerini de çok iyi biliyorlar. Benim olayım bu değil. Benim diğer insanlarla birlikte öğrenmeye ihtiyacım var. Müzik paylaşım gerektirir. Ve ben her zaman tek bir tarzda çalmaktansa mümkün olduğu kadar çeşitli tarzlarda çalmayı tercih ettim. Bu bugün de öyle. Solo albüm mesele değil. Bazı sanatçılar bir sürü albüm yapar fakat sizler muhtemelen sadece birini hatırlarsınız. Ben solo albümlerimi hazır olduğum, albüm yapma tutkusunu hissettiğim anda yaptım. Ve bu bütün kariyerim boyunca böyle oldu, yanıtını verdi”