Spor-29 Nisan kehaneti!..

mustafadenizli5Mustafa Denizli, 3-2’lik Eskişehir galibiyeti sonrasında 31. haftada oynayacakları Sivasspor maçını hedef göstererek, “4 hafta sonra İnönü’de bu işi bitiririz” dedi. Eskişehirspor galibiyeti ile rahat bir nefes alan Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, “Artık önümüzü daha net olarak görebiliyoruz. Özellikle ikinci yarıda çok iyi savaştık. Ayağa top yapmasını bildik, pozisyonları iyi değerlendirdik. Şimdi şampiyonluk rotamız belirlendi. 4 hafta sonra Sivas’ı yener liderlik koltuğuna otururuz” dedi.
4 hafta sonra

“Önümüzdeki 1 ay içerisinde birbirinden zorlu maçlar oynayacağız” diyen tecrübeli çalıştırıcı, “Ankaragücü, Trabzon, Fenerbahçe ve Sivas maçları bizim geleceğimizi tayin edecek. Her şey yolunda giderse 4 hafta sonra yine İnönü Stadı’nda oynayacağımız Sivas maçıyla birlikte liderlik koltuğunu devralırız” diye konuştu.

Ders aldık

Denizli, Kasımpaşa karşısında kaybettikleri iki puanın kendilerini uykudan uyandırdığını da belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim için tam zamanında yapılan bir uyarıydı. Futbolcularım bu maç sonrasında hatalarını anladı ve şampiyonluğun ne kadar önemli olduğunun farkına vardı.”

Soyunma odasında neler yaşandı?

Maçın ilk yarısı 2-1 Eskişehirspor’un üstünlüğü ile bitmişti. Denizli sıkıntılı bir şekilde soyunma odasına girdi. Yüzünden düşen bin parçaydı. Futbolcularına öyle bir konuşma yaptı ki, Siyah-Beyazlı futbolcuları uykudan uyandırıp kendilerine getirdi. Neler demişti soyunma odasında Denizli? İşte Kartallar’ı hırslandıran o sözler:

Korkaklar gibisiniz

“Siz hangi takımda oynadığınızın farkında değilsiniz galiba. Oynadığınız oyuna bir bakın. Rakip elini kolunu sallayarak kalemize geliyor, direnciniz bile yok. Korkaklar gibisiniz. Şampiyonluğa oynayan bir takımın oyuncusu gibi değilsiniz.”

Savaşacaksınız

“Sen Ekrem, Sivok, Toraman, Üzülmez, Ferrari… Beyler 25 dakikada verdiğiniz pozisyonlara bir bakın. Acemiler bile bunu yapmaz. Kendinize gelin. Beşiktaş’ta oynayan futbolcuya yakışmayan bir tavırdasınız. Yüreğinizi ortaya koyun, savaşmanızı istiyorum.”

Gösterin kendinizi

“Dışarıda 30 bin taraftar var sizi yürekten destekleyen. Ama siz uyur-gezer gibisiniz. Bir an önce uyanın ve kendinize gelin. Size inanan ve güvenen camianın yüzünü kara çıkarmaya hiçbirimizin hakkı yok. Ernst, Fink, Nihat, Bobo, gösterin kendinizi.”

Galibiyet istiyorum

“Bugün buradan ya galip çıkacağız, ya da buradan hiç çıkmayacağız. Ben sizden galibiyet istiyorum. Şampiyon olmak istiyorsak, zirvede olmak istiyorsak, bu zaferi istiyorum sizden. Haydi göreyim sizi. Çıkın, koşun, mücadele edin, savaşın ve kazanın.”

Yeneceğiz hocam

Mustafa Denizli sözlerini bitirdiğinde kısa bir sessizlik oldu. Denizli’nin sözleri karşısında etkilenen Siyah-Beyazlı futbolcular hep bir ağızdan “Söz hocam, bugün buradan galibiyetle ayrılacağız” diye haykırdılar. Kara Kartallar, Denizli’nin bu motive eden sözlerinin ardından ikinci yarıya fırtına gibi başladı ve önce Bobo’nun sonra da Holosko’nun golüyle maçı çevirmesini bildi.