Spor-Fink maç öncesi kurallarını anlattı…

finkAlman panzeri Fink başarısındaki sırrı açıkladı: “Maçı 2-3 gün önceden oynamaya başlıyorum. Hiç kimseyle konuşmuyorum, göz göze bile gelmiyorum…” Beşiktaş’ın Alman yıldızı Michael Fink, tüm karşılaşmalarda aynı ciddiyeti gösterdiğini ve maçı 2-3 gün önceden oynamaya başladığını söyledi. Fink, “Benim futbol anlayışım, her maça ayrı ayrı hazırlanmak, her maça yüzde yüz olarak performansımı yayabilmek” dedi.

Önceden oynarım

Maçlara konsantre olmak için yaptığı özel şeylerin olup olmadığı sorusuna Fink, “Rakibimizin kim olduğunu ve oyuncularını kafamda canlandırıyorum. Maçı 2-3 gün önceden oynamaya başlıyorum. Nokta atışı olarak da, maçtan 2-3 dakika önce tam konsantre oluyorum. Hiç kimseyle konuşmuyorum, göz göze bile gelmiyorum, el temasıyla bile vücuduma kimseyi dokundurtmuyorum” diye konuştu.

Burada mutluyum

Jübilesini İstanbul’da yapmak istediği hatırlatıldığında da Alman futbolcu, ‘’Evet, doğru. Bu düşündüğüm şeylerden biri. Ama hayatımın nasıl değişeceğini, senelerin neler getireceğini bilemiyorum. Burada mutluyum. İstanbul güzel bir şehir. Her şey bu şekilde devam ederse neden olmasın” dedi. Taraftarlar için de Alman panzeri, “Taraftara koşmak, onların beni, benim onları alkışlamam çok güzel. Dünyanın en iyi, en etkili taraftarına sahibiz” dedi.

Fink: Gözümü karartıp vurdum

Beşiktaş formasıyla attığı sezonun ilk golünü ise unutamadığını belirten Fink, ligin ilk yarısında Fenerbahçe’ye attığı gol için de “İbrahim Üzülmez soldan topla geliyordu, ben de pozisyonu takip ediyordum. Sonra bir baktım, bütün arkadaşlarım markajda ve ben orada boşum. Elimi kaldırdım, Üzülmez de beni gördü. Ben de gözümü karartıp tüm konsantrasyonumla vurdum. O maçta giydiğim formayı ömrümün sonuna kadar da saklayacağım” dedi.