Spor-Denizli’den oyuncularına uyarı: Havaya girmeyin

DenizliKayserispor galibiyetiyle yüzlerin güldüğü Beşiktaş’ta Mustafa Denizli, oyuncularını “Havaya girmeyin… Ayaklarınız yere basmalı” diye uyardı. Beşiktaş’ın deplasmanda Kayseri’yi yenmesi, zirvedeki rakibi Fenerbahçe’nin de yenilmesiyle yüzü gülen teknik direktör Mustafa Denizli, oyuncularını rehavet konusunda uyardı. Futbolcularına “Son gülen iyi güler” diyen Denizli, “Bunu herkes böyle bilsin. Önümüzde iyi bir fikstür var ve bunu en iyi şekilde kullanmamız gerekir. Ancak başarı için istikrar şart. Kayseri’deki başarımızı önümüzdeki 6-7 maça yaymamız gerek” dedi.

Ayaklar yere bassın

Denizli uyarılarını şöyle sürdürdü: “İstikrarı yakalamanın tek şartı şımarmamak. Sakın havaya girmeyin. Bir maç iyi oynayan futbolcum öbür hafta aynı performansı gösteremiyor. Ayaklarınız yere basmalı. Bundan sonra lig daha da kızışacak. Ligin altındaki takımlar düşmemek için üstteki takımlar da yukarıdan kopmamak için kaybedecekleri puanın telafisi olmadığını biliyor. Onun için büyük küçük takım ayrımı yapmamalıyız.”

Herkese sorumluluk

Gol sorununu çözmek için çareler arayan Denizli, defans ve orta saha oyuncularına farklı görevler verdi. “Gol sorunu, takımın genel sorunu” diyen tecrübeli çalıştırıcı, “Nasıl takım halinde defans yapmasını biliyorsak, takım halinde hücum etmesini de bilmeliyiz” dedi. Tecrübeli çalıştırıcı, Türkiye’de takım savunmasını en iyi yapan ekibin Beşiktaş olduğunu da vurgulayıp, aynı istikrarın lig sonuna kadar devam etmesini de sözlerine ekledi.