Aktüel-Belediye sağlık hizmetlerini sürdürüyor

belediyesaglikBeşiktaş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ücretsiz poliklinik hizmeti sunuyor. Belediyeye bağlı 5 noktada hizmet veren müdürlük, hasta muayenesi yapıyor ve ilaç yazıyor.
Sağlık ve hizmet merkezlerinin yerleri ve hizmet verdikleri saatler şu şekilde sıralanıyor:

Levent merkez bina, tüm gün hizmet veriyor,
Çırağan’daki ek bina, mesai saatleri içerisinde hizmet veriyor,Gayrettepe Mahallesi muhtarlığı, saat 13.30 ile 16.00 arası,
Türkali Mahallesi muhtarlığı, 09.00 ile 12.00,Konaklar Mahallesi muhtarlığı, 09.00 ile 12.00 saatleri arası.
Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı çalışan 3 hemşire ve 6 hekim bulunuyor. Muhtarlıklarda, Belediye hekimleri, kendi çalışanı ve aileleri dışında şu anda geçerli olan kanun ve yönetmeliklere göre fesh edilen Türkiye Cumhuriyeti emeklilerine ve fesh edilen bağ kur emeklilerine ilaç yazıyor.
Ücretsiz poliklinik hizmeti veren sağlık işleri her semtten hasta kabul edebilirken ikinci temel görevi ise ilçe sınırlarında meydana gelen vefat olaylarında, defin izin kâğıdı gibi, yasal işlemlerin Sağlık İşleri Müdürlüğü hekimleri tarafından gerçekleştiriliyor olması.
Her gün mesai saati başlangıcından akşam saat 22.00’ye kadar Çırağan’daki Beşiktaş Belediyesi ek binasında cenaze nöbeti tutan bir hekim bulunuyor. Beşiktaş sınırları dâhilinde cenaze sahibi,(adli olmayan)vefat edenin nüfus kâğıdı ve var ise hastalık raporu ile yukarıda belirtilen yer ve saatlerde Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli hekimlere başvurabilirler.
Sağlık hizmetlerinden bir diğeri ise, hasta nakil ambulansları ile mesai saatleri içinde ilçedeki durağan durumdaki hastaların evden hastaneye, hastaneden eve naklinin yapılabilmesidir.
Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği 32 parametre kapsamında olan, acil vakalarda 7 gün 24 saat acil yardım ambulansının yanı sıra, 444 44 55’ten ulaşabileceğiniz sağlık danışma desteği de Beşiktaş Belediyesi’nin sağlık hizmetleri arasında yer alıyor.