Spor-Siyaset meydanı

bjkaksudemirörenSiyah-Beyazlı cephede kongre yaklaştıkça hava da gitgide ısınıyor. Yıldırım Demirören ile Murat Aksu arasındaki ‘siyasi gerilim’ tavan yaptı. Başkan’ın, “Beşiktaş’ın partiler üstü kimliği korunsun” talimatı ise camiayı rahatlattı.Demirören-Aksu düellosu
Beşiktaş’ta başkanlık seçimine 11 gün kala gündeme siyaset de girdi. Başkan Yıldırım Demirören’in Kanaltürk televizyonunda yaptığı açıklamaların ardından sert bir demeç ile çıkış yapan başkan adayı Murat Aksu, başkan Demirören’den ‘siyaset karışıyor’ iddialarını açıklamasını istemişti. Camia içinde de ciddi rahatsızlık yaratan ‘Siyasi vesayet’ iddiaları her ne kadar bahsi geçen programdan sonra iyice gündeme gelse de; camiaya yakın çevreler, başkanın bazı basın kuruluşlarında alenen hedef alınmasından kaynaklandığını iddia ediyorlar.Kasıt mı var?
‘Siyaset karışıyor’ iddialarını tetikleyen olay, iktidara yakın olarak nitelendirilen bir gazetenin Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a yönelik “CHP’yi karıştırma” şeklindeki haberi oldu. Bu tip haberlerden rahatsız olan yönetim, bir süreden beri iktidara yakın gazetelerde çıkan haberleri de göz önüne alarak, “Siyaset bulaştırmayın” çıkışını yaptı ve kasıtlı olduğuna inandığı haberlerden rahatsız olduğunu ima etti. Başkanın, “Valiler, emniyet müdürleri; kongre üyelerini bazı konularda ikna etmeye çalışıyorlar. Beşiktaş’ın bu şekilde siyasete alet edilmesinden rahatsızım” demeci, Aksu cephesinden hemen yanıt buldu.Beşiktaş’ı koruyun Başkan adayı Aksu, başkan Demirören’i ‘mağduriyet taktiği’ yapmakla suçlarken, mevcut yönetimdeki ikinci başkanının bir siyasi partide üst yönetimde bulunduğunu ve aktif siyaset yaptığını söylemesi (Ertuğrul Kumcuoğlu, MHP), bir partiyi daha gündeme taşırken, bu durum “Beşiktaş seçimine siyaset mi karışıyor” tartışmasının bir süre daha kongre kulislerinde konuşulacağının sinyali sayıldı. Başkan Demirören, gelişmelerden rahatsız olduğunu her fırsatta vurgulayıp Beşiktaş’ın partiler üstü kimliğinin korunması konusunda kurmaylarına talimat verdi.