Spor-Futbolcular puan kaybetmeyeceklerine inanıyorlar

bjktakimZiraat Türkiye Kupası (D) Grubu’nda mücadele eden ve ilk iki maçında mağlup olan Beşiktaş, yarın İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile gruptaki kaderini belirleyecek maça çıkacak.Gruptaki ilk maçında deplasmanda Manisaspor’a 2-1 yenilen ve daha sonra BJK İnönü Stadı’nda Kasımpaşa karşısında 3-1’lik mağlubiyet alan siyah-beyazlı takım, yarın karşılaşacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor mücadelesini kazanarak iddiasını sürdürmek istiyor.Ziraat Türkiye Kupası’nda iki maçta puan alma başarısı gösteremeyen Beşiktaş, rakibini mağlup ederek gruptan çıkma iddiasını son karşılaşmaya taşımaya çalışacak.İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Beşiktaş arasındaki karşılaşma, yarın saat 20.30’da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapılacak ve mücadeleyi hakem Kuddusi Müftüoğlu yönetecek.

BERABERLİK VEYA MAĞLUBİYETTE VEDA EDECEK

Beşiktaş, yarınki maçta galibiyetten başka bir sonuç aldığı takdirde grupta çıkma iddiasını tamamen yitirecek.Gruptaki rakiplerinin gerisinde kalan siyah-beyazlı takım, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında olası beraberlikte veya mağlubiyette gruptan çıkamayacak.

47 GÜNDÜR RESMİ MAÇLARDA KAZANAMIYOR

Siyah-beyazlı ekip, 47 gündür yaptığı resmi maçlarda galibiyet sevinci yaşayamadı.
Resmi karşılaşmalarda son galibiyetini Turkcell Süper Lig’de 29 Kasım’da deplasmanda Sivasspor’u 1-0 mağlup ederek alan Beşiktaş, bu karşılaşmadan sonra galibiyeti unuttu. Sivasspor karşılaşmasının ardından lig, kupa ve Avrupa’da 6 karşılaşmaya çıkan Beşiktaş, 2 beraberlik ve 4 yenilgi aldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u mağlup ederek kupadaki ilk 3 puanına kavuşmayı hedefleyen Beşiktaş, ayrıca 47 günlük galibiyet hasretine de son vermeye çalışacak.

RÜŞTÜ, MASKE DENEYECEK

Son dönemde yüz bölgesine alınan darbelerle sakatlıklar yaşanan Beşiktaş’ta, tecrübeli kaleci Rüştü Reçber, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı öncesi gerçekleştirilecek son antrenmanda maske deneyecek.
Beşiktaş Kulübü Sağlık Kurulu Başkanı Mete Düren, CSKA Moskova maçında burnu kırılan ve ameliyat olan Rüştü’nün bugünkü antrenmanda maskeyle prova yapacağını belirterek, ”Rahat ederse ve teknik direktör karar verirse oynayabilir” dedi.
Diğer sakat oyuncular Delgado ile Ferrari’nin gelmesini beklediklerini kaydeden Düren, ”Delgado’nun gelmesi bekleniyor. Ferrari de geldiği günden itibaren sahada koşup, salonda çalışacak. 3 hafta sonra maskesini takar. Kendini hazır hissederse direkt oynar veya bir hafta takımla antrenman yaptıktan sonra kendi kararını verir. Ferrari’nin 3 haftalık maskesiz çalışma programı var” diye konuştu.
Mete Düren, diğer sakat oyuncular Fink ve Sivok’un ise bir sorunlarının bulunmadığını ve hazır olduklarını dile getirdi.