Spor-Manisa ile maç saat: 20.30’da

bjk manisaZiraat Türkiye Kupası’nda D Grubu ilk maçında Manisaspor sahasında Beşiktaş’ı konuk ediyor. Manisa 19 Mayıs Stadı’nda saat 20:30’da oynanacak maçı hakem Hüseyin Göçek yönetecek. Göçek’in yardımcılıklarını İsmail Şencan ve Kemal Yıldız yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Erdoğan Özkaya. Maç, TRT 1’den naklen ekranlara gelecek. Grupta Beşiktaş ve Manisaspor’un yanısıra İstanbul Büyükşehir Belediye, Kasımpaşa ve Konya Şekerspor takımları bulunuyor.
BEŞİKTAŞ SAKATLIKLA BOĞUŞUYOR
Süper Lig’de ilk devreyi 32 puanla 5. sırada bitiren Beşiktaş, bu kupayı geçtiğimiz sezon müzesine götüren ekip sıfatıyla katılıyor. Müzesinde 8 Türkiye Kupası bulunan Siyah Beyazlı ekip, Manisaspor maçı öncesi sakatlıklarla boğuşuyor. Takımın son idmanına katılamayan Rüştü Reçber, Matteo Ferrari, Hakan Arıkan, Batuhan Karadeniz, Nihat Kahveci, Filip Holosko ve İbrahim Kaş Manisaspor kafilesinde yer almıyor. Takımın iki as kalecisi Rüştü Reçber ve Hakan Arıkan’ın yokluğunda genç file bekçisi Korcan Çelikay’ın ilk 11’de görev alması bekleniyor. Yedek kaleci olarak ise A2 takımından Rasim Mutlu kafileye dahil edildi.
Turkcell Süper Lig’de ilk devreyi 18 puanla 13. sırada tamamlayan Manisaspor bu sezon Süper Lig’de dört büyüklerle oynadığı 4 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik, 1 yenilgi alarak 5 puan topladı. Ege temsilcisi, ligin 16. haftasında Beşiktaş ile sahasında karşılaşmış ve mücadele 1-1 berabere sona ermişti.
KUPADA İKİNCİ EŞLEŞME
Beşiktaş ile Manisaspor takımları 2006-07 sezonunda Türkiye Kupasında çeyrek finalde eşleşmişti. Manisaspor grup lideri olarak, Beşiktaş grup 2.’si olarak geldiği çeyrek finalde siyah-beyazlı ekip ilk maçta evinde Manisaspor’u 4-0 yenmiş, deplasmanda 2-0 kaybetmiş ama tur atlayan taraf olmuştu. Sezon sonunda da Beşiktaş kupayı kazanmayı başarmıştı.
BEŞİKTAŞ’IN “ARALIK” KABUSU
Beşiktaş, 2009 Aralık ayında oynadığı 4 resmi maçı da (3 lig – 1 Şampiyonlar Ligi) kazanamadı. Beşiktaş, Aralık ayında Süper Lig’de Diyarbakırspor ile 0-0, Manisaspor ile 1-1 berabere kalırken Bursaspor’a 3-2 yenilip 7 puan kaybetti. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi maçında ise evinde Cska Moskova’ya 2-1 yenilip Avrupa Kupalarına veda etti.
MANİSA, TÜRKİYE KUPASI GRUPLARI’NDA 4. KEZ…
Manisaspor, tarihinde 4. kez Ziraat Türkiye Kupasında gruplara kaldı. Manisaspor bu sezondan önce 2008-09 sezonunda C grubunda yer almış ve 5 puanla 3.sırada kalmış, 2007-08 sezonunda B grubunda yer almış ve 6 puanla 4.sırada kalıp elenmişti. Manisaspor, 2006-07 sezonunda ise yer aldığı B grubunu 7 puanla lider bitirip çeyrek finale yükselmişti.
MUHTEMEL 11’LER
MANİSASPOR: Orkun. Ferhat. Burak. Kalabane. Eren. Yiğit İncedemir. Mehmet Nas. Mehmet Güven. Simpson. Ergin. Yaser
BEŞİKTAŞ: Korcan. Ekrem. İbrahim Toraman. Sivok. İsmail Köybaşı. Ernst. Fink. Tello. Yusuf. Tabata. Bobo
STAT: Manisa 19 Mayıs
HAKEM: Hüseyin Göçek
SAAT: 20.30
YAYIN: TRT 1